27 Temmuz 2014 19:46

Bayram mesajlarında Filistin vurgusu

Siyasi parti ve politikacıların Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptıkları bayram mesajlarında Filistin’de yaşanan katliama dikkat çekti.

Bayram mesajlarında Filistin  vurgusu
Paylaş

Siyasi parti ve politikacıların Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptıkları bayram mesajlarında Filistin’de yaşanan katliama dikkat çekti.

ABDULLAH GÜL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze’de insanlığa karşı büyük bir suç işlendiğini söyledi. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığına vurgu yapan Gül, “Burada asıl endişe verici olan ise, ilgili bütün tarafların, devletlerin ve uluslararası kuruluşların, daha büyük sorunları tetikleyecek bu vahim gidişat karşısında yetersiz kalmalarıdır” dedi.

HDP
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bayram mesajında Ortadoğu’da Filistin ve Rojava’da, Suriye ve Irak’ta halkların yaşadığı acılar nedeniyle bayramın hüzünle karşılandığına dikkat çekti. Mesajda, “Temennimiz bu katliam ve savaşların bir an önce son bulması, Ortadoğu’da barışın ve huzurun gerçekleşmesidir” denildi.

EMEP

Emek Partisi bayram mesajında şunları kaydetti: “Bugün Ortadoğu’da yaşanan mezalimin sorumluları ABD, müttefiki Avrupa ülkeleri ve onların başta Türkiye, Ürdün Katar gibi bölge işbirlikçileri ve tetikçi IŞİD terör yapılanmalarıdır. Ortadoğu’da barış, özgürlük, demokrasi ve kardeşlik; gerçek bayram günleri ancak bölge halklarının dayanışması ve ortak mücadelesi ile tesis edilecektir.”

AKP
Başbakan Erdoğan, “Ramazan, bizlere bir kez daha, kardeş olduğumuzu, milletçe kader birliği yaptığımızı hatırlattı” dedi. Mesajında Filistin’de yaşananlara da değinen Erdoğan, “Gazze’den yükselen çığlıklar, yüreklerimizi dağladı” demekle yetindi.

CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramı mesajında “Ne yazık ki ramazan ayında İslam coğrafyasında, özelikle Gazze’de canlarını vermiş, kanları dökülmüş mazlumlar, öksüz kalmış, boynu bükülmüş çocuklar, evsiz, barksız, yurtsuz kalmış çaresizler bu Ramazan Bayramı’nı da bayram gibi kutlama mutluluğu ile sevincinden mahrumdur” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Erdoğan’a ekonomik cevap

SONRAKİ HABER

\'Emekçiler el ele vererek soygun düzenini değiştirmeliyiz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...