27 Temmuz 2014 15:27

Çolpan İlhan, Yalnızlar Rıhtımı’ndan uğurlandı

Usta Tiyatro Sanatçısı Çolpan İlhan bugün birçok sanatçı dostunun, sevenlerinin ve ailesinin katılımı ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde düzenlenen anma töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Çolpan İlhan, Yalnızlar Rıhtımı’ndan uğurlandı
Paylaş

Usta Tiyatro Sanatçısı Çolpan İlhan bugün birçok sanatçı dostunun, sevenlerinin ve ailesinin katılımı ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde düzenlenen anma töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İlhan’ın hayatını anlatan bir belgesel gösterimi ile başlayan tören, sanatçının ayakta alkışlanarak ve naaşının omuzlarda Teşvikiye Camii’ne taşınması ile son buldu. Belgesel gösterimi sırasında Çolpan İlhan’ın Yalnızlar Rıhtımı film şarkısının “Bir sabah yapayalnız öleceğim belki. Ardımdan ağlayacak yalnızlar rıhtımı” sözlerini söylediği sırada tören, katılımcıların alkışlamasıyla devam etti.

ELDE VAR HÜZÜN

Sanat camiasından Türker İnanoğlu, Gülten Kaya, Sefa Önal, Yavuz Özkan, Erhan Yazıcıoğlu, Başak Köklükaya ve Çolpan İlhan’ın ailesi adına Solmaz İlhan, belgesel gösteriminin ardından anma konuşması yaptılar. Konuşmalar sırasında Çolpan İlhan’ın başlı başına bir konservatuvar olduğu vurgulanırken, eşi Sadri Alışık adına Küçük Sahne için verdiği emeğe dikkat çekildi. Tören sırasında konuşmasını gerçekleştiren Gülten Kaya, “Siz sanat için ilahi bir isabet oldunuz. Sadece kırılmış kanatlarınızı toplayıp uçtunuz buradan. Tabii bizi yalnızlar rıhtımında bırakarak. Elde var hüzün” diyerek İlhan’ı andı.

Anma töreni sırasında sanatçının naaşının başında bekleyen Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Aliye Uzunatağan, törenin ardından yıllar boyu Küçük Sahneyi birlikte paylaştığı İlhan’a veda etmenin çok zor olduğunu belirtti. Uzunatağan “ Onun akademili bir öğrenci gibi eski Küçük Sahne’yi yaratma isteğine tanık oldum. Birlikte birçok oyun sahneye koyduk. Kültür ve sanat hayatından hiç kopmamış bir insandı.  Bizlere bir kültür mirası bıraktı. Yeri kolay kolay doldurulacak bir insan değildi.” İfadelerini kullandı.

78 yaşında sevenlerine veda eden sanatçı, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilerek eşi Sadri Alışık’ın mezarının yanına defnedildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

TEM\'de halk otobüsü yandı: 4 ölü

SONRAKİ HABER

Boko Haram, Kamerun Başbakan Yardımcısı\'nın eşini kaçırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...