26 Temmuz 2014 19:52

Mısırlıoğlu ve Bloxham Gümüşlük’teydi

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, piyanist Erdem Mısırlıoğlu ve İngiliz Çelist Jonathan Bloxham’ı konuk etti. Koyunbaba Antik Taş Ocağında dinleyicilerin karşısına çıkan ikili, düetleri ve ustalıklarıyla dikkat çekti.

Mısırlıoğlu ve Bloxham Gümüşlük’teydi
Paylaş

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, piyanist Erdem Mısırlıoğlu ve İngiliz Çelist Jonathan Bloxham’ı konuk etti. Koyunbaba Antik Taş Ocağında dinleyicilerin karşısına çıkan ikili, düetleri ve ustalıklarıyla dikkat çekti.

Bu yıl 11.’si düzenlenen festivalde sahne alan Erdem Mısırlıoğlu ve Jonathan Bloxham ikilisi, Bach, Beethoven, Schumann ve Debussy’den eserler seslendirdi.

Erdem Mısırlıoğlu, kazandığı birçok ödülle dikkat çekiyor. Tutkulu bir oda müzisyeni olan Mısırlıoğlu, GSMD’de arkadaşlarıyla kurduğu piyano üçlüsü “Trio İsimsiz”in de üyesi. Jonathan Bloxham ise çeşitli viyolonsel yarışmalarından ödülle dönmüş bir sanatçı; solo ve oda konserleri de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde konserler veren Bloxham, ülkesinde çeşitli orkestralarda şeflik yapıyor. İyi bir uyum yakaladıklarını belirten ikili, daha önce İngiltere’de birlikte birçok kez sahne almış. Birbirlerini sahnede iyi tanıdıklarını söyleyen Mısırlıoğlu, Gümüşlük’ü ve konser alanını çok beğendikleri belirterek, “Burası büyülü bir ortam, aynı gün denize girip ardından konser vermek bizim için büyük bir ayrıcalık” şeklinde konuştu.

PİYANO VE ÇELLONUN ESERLERİNİ SESLENDİRDİLER

Tarihi mekanın akustiğinin de eşlik ettiği konserde müzikseverin karşısına çıkan ikili, programa Johann Sebastian Bach’ın, aranjesi Wilhelm Kempff’e ait “Siciliano (from the Sonata for flute and keyboard, BWV 1031)” adlı eseriyle başladı. Daha sonra Ludwig van Beethoven’ın “Piyano Sonatı no.7 re majör, op.10 no.3” adlı eserini seslendiren sanatçılar, Robert Schumann’ın viyolonsel ve piyano için yazdığı 73 eser sayılı “Üç Fantezi” adlı yapıtıyla programın ilk yarısını tamamladı. Mısırlıoğlu ve Bloxham, gecenin ikinci yarısına Claude Debussy ile başladı. Bestecinin “Beş prelüd 1.ci kitaptan; 8:  La fille aux cheveux de lin, 9: La sérénade interrompue, 10: La cathédrale engloutie, 11: La danse de Puck, 12: Minstrels” adlı eserlerini seslendirdi. Programın sonunda Ludwig van Beethoven’ın, “Sonat sol minör piyano ve violonsel için op.5 no.2, Adagio sostenuto e espressivo - Allegro molto più tosto presto ve Rondo. Allegro” adlı eserini seslendiren ikili, uzun süre ayakta alkışlandı. Ardından bis yaparak tekrar sahneye gelen ikili, bu defa Gabriel Fauré’nin çello ve piyano için yazılmış “Apres un Reve” adlı eserini seslendirdi.

FESTİVALİN DİĞER KONSERLERİ

25 Temmuz Erdem Mısırlıoğlu, Piyano ve Jonathan Bloxham (İngiltere), Çello
27 Temmuz Kemal Gekic (Hırvatistan), Piyano
28 Temmuz Ilya Itın (Rusya), Piyano
4 Ağustos Jean-Bernard Pommier (Fransa), Piyano
8 Ağustos Jean-Bernard Pommier ve Olga Martinova (Fransa), Piyano ve Keman
10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano
12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye)
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano, Erkin Onay, Keman, Dorukhan Doruk, Çello (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP\'li Tanal: Hakimin \'Kaç İsmail\' dediği kişi kimdir?

SONRAKİ HABER

Demirtaş\'a \'Satılmış\', İhsanoğlu\'na \'Omurgasız\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...