26 Temmuz 2014 19:46

İzmir'de kafası karışık Filistin mitingi!

İzmir'de Filistin mitingi düzenlendi. Mitingde yapılan bazı konuşmalarda İsrail'in Gezi eylemlerinin arkasında olduğu iddia edildi!

İzmir\'de kafası karışık Filistin mitingi!
Paylaş

İzmir'de Filistin mitingi düzenlendi. Mitingde yapılan bazı konuşmalarda İsrail'in Gezi eylemlerinin arkasında olduğu iddia edildi!

İzmir'de Valilik binasının yakın olması sebebiyle 'güvenlik' gerekçe gösterilerek basın açıklamalarına ve mitinglere kapalı olduğu belirtilen Konak Meydanı İzmir Valiliği tarafından aralarında İHH ve Memur Sen gibi hükümete yakınlığı ile bilinen kurumların bulunduğu İzmir Filistin Dostları Platformu’nun düzenlediği Filistin Mitingine açıldı.

Son olarak Berkin Elvan anması ve Soma’da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan katliamı protesto etmek için Konak Meydanı’na yürüyen binlerce işçi ve emekçiye çevik kuvvet, TOMA ve Akreplerle yoğun bir şekilde müdahale etmişti. İzmir Valiliği böylece birbiriyle çelişen iki farklı uygulamaya imza attı.

En ufak eylem için bile çevik kuvvet ve TOMA yığınağı yapan İzmir Valiliği bu miting için güvenlik önlemi almadı.  Katılımın düşük olduğu mitingde haremlik selamlık uygulanması yapıldı. Sık sık tekbir getirilen mitingde Hamas’a destek sloganları atıldı.

Öte yandan kürsüden yapılan konuşmalarda Filistin’e saldıran İsrail’in, Gezi eylemlerinin arkasında olduğu iddia edilirken, İsrail mallarına boykot çağırısı yapıldı.

İsrail’le olan bütün ilişkilerin kesilmesi istenirken, hala ilişkileri devam ettiren AKP hükümeti de eleştirilmedi. BM, NATO ve Avrupa Birliği gibi kurumların İsrail’e yaptırım uygulamaması da eleştirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar\'da kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Rize\'deki ırkçı grup Başbakan\'a güveniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...