26 Temmuz 2014 11:13

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk oy kullanıldı

Türkiye siyasi tarihinde ilk kez yapılan halkın seçtiği adayın Cumhurbaşkanı olacağı seçimde ilk oyu Dış Hatlar terminali gidiş katında 1 numaralı seçim sandığında 15 yıldır yurt dışında yaşayan Ahmet Atay kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk oy kullanıldı
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme işlemine bugün saat 08.00’de başlandı. Oyların kullanılacağı sınır kapılarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda da geliş ve gidiş katlarında hazırlanan oy verme bölgelerine 6'şar sandık konuldu.

Türkiye siyasi tarihinde ilk kez yapılan halkın seçtiği adayın Cumhurbaşkanı olacağı seçimde ilk oyu Dış Hatlar terminali gidiş katında 1 numaralı seçim sandığında 15 yıldır yurt dışında yaşayan Ahmet Atay kullandı. Atay oyunu kullandıktan sonra gazetecilere,  “Cumhurbaşkanlığı seçimi için herkes gibi ben de ilk kez oyumu kullandım. İnşallah hayırlı olur. En başta başkanlık sistemine karşıyım. Toplumu kucaklayan, birleştiren ülkemizi yurt dışında seviyeli bir şekilde temsil eden bir Cumhurbaşkanı istiyorum. 15 yıldır önce Hollanda şimdi de Singapur’da yaşıyorum. Tatil için geldim” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Hz. Şit Camii\'ni de havaya uçurdu

SONRAKİ HABER

İnşaatın 7. katından düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...