26 Temmuz 2014 09:01

Bayram trafiği kazalarla başladı

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek ya da tatile gitmek isteyen vatandaşlar dün öğle saatlerinden itibaren yollara koyuldu. Öğleden sonra artmaya başlayan trafik, sahur vaktinde de artarak devam etti. Yoğun trafik, kazaları da beraberinde getirdi.

Bayram trafiği kazalarla başladı
Paylaş

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek ya da tatile gitmek isteyen vatandaşlar dün öğle saatlerinden itibaren yollara koyuldu. Öğleden sonra artmaya başlayan trafik, sahur vaktinde de artarak devam etti. Yoğun  trafik, kazaları da beraberinde getirdi.

MUĞLA’DA ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden Ağrı’ya giden şehirlerarası otobüs, Kayseri’de şarampole devrildi. Kazada, 6’sı ağır, 54 kişi yaralandı.
Kaza, Kayseri-Sivas karayolu 22’inci kilometresinde gece yarısı meydana geldi. Bodrum’dan Ağrı’ya giden 38 yaşındaki Ayhan Demirtaş yönetimindeki 12 DS 998 plakalı yolcu otobüsü, Sarımsaklı Mevkii'nde kontrolden çıktı. Yoldan çıkan ve yaklaşık 200 metre arazide ilerleyen otobüs, daha sonra bir evin bahçe duvarına çarpıp, devrildi. Kazada, yaklaşan 6’sı ağır, 54 kişi yaralandı. İhbarı üzerine sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralıları Kayseri’deki çeşitli hastanelere götürdü. Polis ve jandarma ekipleri, kaza yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, sürücü Ayhan Demirtaş’ın bir anlık dalgınlığı sonucu otobüsün kontrolünü yitirdiğini söyledi.

ADANA'DA 1 ÖLÜ, 3 YARALI
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda Mersin yönüne giden İlke Demirci yönetimindeki 01 BHJ 97 plakalı cip, saat 23.30 sıralarında gişeler yakınında arızalandı. Yolun ortasında durmak zorunda kalan cipe, Cumali Kandı yönetimindeki 31 AZL 83 plakı TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen cipte sürücünün annesi Mine Demirci, öldü. Kazada, TIR şoförü Cumalı Kandı, cip sürücüsü İlke Demirci ve yanındaki Elife Gökşen çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ambulanslar, yaralıları Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden Mine Demirci'nin cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ADIYAMAN’DA KAMYONETLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 KİŞİ ÖLDÜ
Adıyaman'da, kamyonetle otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Adıyaman- Samsat karayolunun 45'inci kilometresinde meydana geldi. Adıyaman istikametine giden 72 yaşındaki Mehmet Sönmez yönetimindeki 02 FK 714 plakalı otomobil, karşı yönden gelen plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen dondurma yüklü kamyonetle çarpıştı. Kazada yaralanan sürücü Sönmez ile otomobilde bulunan 74 yaşındaki Mehmet Keskin ve ismi öğrenilemeyen kişi, çağrılan ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan sürücü Mehmet Sönmez, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Sönmez'in cesedi, otopsi için morga konuldu. Jandarmalar tarafından kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

TEM'DE KAZA; KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU
İstanbul - Ankara TEM Otoyolu'nun Sapanca Kurtköy kesiminde bir minibüsün park halindeki TIR'a çarpması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyol bir süre trafiğe kapandı.
Kaza, otoyolun Kurtköy park alanı yakınında Ankara yönünde meydana geldi. Bayram tatili için İstanbul'dan Tokat'a gidenlerin içinde bulunduğu Cengiz Akbaş yönetimindeki 34 GEB 72 plakalı minibüs, emniyet şeridinde park halinde bulunan Türkmenistan plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada minibüste bulunan ve aralarında çocukların da bulunduğu ondan fazla kişi yaralandı. Kaza sonrası olay yerine Sakarya ve Kocaeli'den çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, yolun trafiğe kapanması nedeniyle kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Otoyol polisi, kapanan yolu tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açtı. Yaralılar, olay yerine gecikmeli olarak giden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Sakarya ve Kocaeli'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bayram tatili nedeniyle yoğunluğun yaşandığı otoyolda kaza sonrası kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kaza yapan minibüs çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

ANKARA’DA İKİ KAZA: 16 YARALI
Başkentte, şehirler arası yolcu otobüsüyle otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2’si çocuk 6 kişi yaralanırken, otomobilde sıkışan sürücü uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.
Kaza, saat 01.30 sıralarında Eskişehir yolu Yaşamkent kavşağında meydana geldi. Bursa - Adana seferini yapan 42 E 0586 plakalı yolcu otobüsü, kavşağa geldiği sırada, Yaşamkent’ten Eskişehir yoluna çıkan 16 PB 383 plakalı araca henüz tespit edilemeyen bir nedenden ötürü arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araçta bulunan 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. Sürücü ise araçta sıkıştı
Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Kazada yaralanan ve üşümemesi için üzeri örtülen bir çocuğun feryatları duyuldu. Kazanın şokunu yaşayan yaralı kadın ise araçta sıkışan eşinin durumunu öğrenmeye çalıştı. Kadını vatandaşlar sakinleştirdi. Araçta sıkışan sürücüyü kurtarmak için sağlık ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu. Polis ve vatandaşlar, aracın kapısını önce anahtarla sonrasında kazmayla açmaya çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla sürücü sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla çevrede bulunan yakın hastanelere kaldırıldı. Eskişehir yolunda aksayan trafik bir süre kontrollü verildi.

Başkentteki bir diğer kazada ise, aynı istikamete seyreden iki aracın çarpışması sonucu 10 kişi yaralandı. Kaza, 05:00 sıralarında Kuzey Çevreyolu’nda yaşandı. İstanbul’dan Kırıkkale istikametine seyreden biri kamyonet iki araç, Batıkent yol ayırımına geldikleri sırada, henüz tespit edilemeyen bir nedenden ötürü çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan toplam 10 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk tedavilerinin ardından en yakın hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle trafik bir süre kontrollü verildi. Kaza sonrası ise yolda temizlik çalışması yapıldı. (DHA/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ajans çalışanları Manifesto yayınladı

SONRAKİ HABER

Zaman Gazetesi\'nin tabelası indirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa