25 Temmuz 2014 19:02

İhsanoğlu'ndan Diyarbakır’da Kürtçe ve zafer işareti!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Diyarbakır Havalimanında beyaz güvercin uçurdu. Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği ‘Kürtçe bilim dili değil’ sözleriyle tepki toplayan İhsanoğlu’nun otobüsünden Kürtçe anonslar yapıldı.

İhsanoğlu\'ndan Diyarbakır’da Kürtçe ve zafer işareti!
Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Diyarbakır Havalimanında beyaz güvercin uçurdu. Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği ‘Kürtçe bilim dili değil’ sözleriyle tepki toplayan İhsanoğlu’nun otobüsünden Kürtçe anonslar yapıldı.

İhsanoğlu’ya, seçim çalışmaları için geldiği Diyarbakır’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP ve MHP’liler eşlik etti. Havalimanında kendisine verilen barış güvercinlerini uçuran İhsanoğlu, Diyarbakırspor kaşkolunu da boynuna asarak otobüsten Diyarbakırlıları selamladı.

OTOBÜSTEN KÜRTÇE SELAM

İhsanoğlu’yu, kent merkezine götüren otobüsten ‘Baş üstüne, göz üstüne. Nasılsınız, iyi misiniz’ anlamında Kürtçe anonslar yapılırken, dün MHP’lilerin organize ettiği bir etkinlikte bozkurt işareti yapan İhsanoğlu, Diyarbakır’da ise zafer işareti yaptı.

Ulucami’de cuma namazı kılan İhsanoğlu, namazın ardından İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto eden gruptan bazı kişilerin protestosuyla karşılaştı. Kaldığı otele yürüyerek giden İhsanoğlu, bazı işyerlerinin önünde durarak esnafla sohbet etti. Otelde kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu, “Gerek havaalanında ve gerek yol boyunca halkımızın gösterdiği sıcak ilgi beni mutlu etti. Ulucami’de cuma namazını eda ettik. Bu muhteşem cami bize Şam’daki Emeviye Camii’ni hatırlatıyor” dedi. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinen İhsanoğlu, “Filistin’de yaşanan manzaralar karşısında İslam dünyası dağınık halde. Çoğunluğu kınamakla yetiniyor. Bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi kınaya kınaya kına evine dönüşüyor, kına gecesine dönüşüyor. Herkes sokaklara dökülüyor ve bunu kınıyor. Kınamak iyi bir şeydir ama çalışmak lazım. Allah’ın ipine sarılıp hep birlikte hareket etmemiz lazım. Bu tarihin en büyük zulmü, en büyük mağduriyetidir. Elbette ki kınamaya devam edeceğiz” dedi.

Bir gazetecinin “Devlet Bahçeli Fethullah Gülen’e Türkiye’ye dönmesi için çağrı yaptı. Bunu destekliyor musunuz?​” sorusu üzerine İhsanoğlu, “Sayın Bahçeli siyasi bir partinin lideri ve kendisinin yaptığı bir çağrıdır. Ben hiç bir partinin mensubu değilim. Ne MHP’nin ne de CHP’nin kayıtlı adayı değilim. Beni destekleyen parti sayısı 13 oldu” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenler atama bekliyor

SONRAKİ HABER

IŞİD saldırısını kırdık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa