25 Temmuz 2014 18:57

Eğitimcilere imam hatip sürgünü

İzmir’de Eğitim Sen yöneticisi eğitim emekçileri, Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu hakkında basın açıklaması yaptıkları için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hukuka aykırı bir şekilde sürgün edildi.

Eğitimcilere imam hatip sürgünü
Paylaş

İzmir’de Eğitim Sen yöneticisi eğitim emekçileri, Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu hakkında basın açıklaması yaptıkları için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hukuka aykırı bir şekilde sürgün edildi.

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Yönetimi, Narlıdere’de Milli Eğitim Müdürlüğünün Oğuzhan İlköğretim Okulu bünyesinde imam hatip ortaokulu açmasına tepki göstermiş ve 19 Eylül 2013 tarihinde okul önünde basın açıklaması düzenlemişti. Gerçekleştirilen basın açıklaması hakkında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘basın açıklamasında eksik bilgi verildiği’ gerekçesiyle soruşturma başlattı ve soruşturma sonucu basına demeç veren Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Eski Yöneticileri Duran Sınacı ve Cuma Karakoç hakkında ‘hizmetin gereği-soruşturma ataması’ yapıldı. Duran Sınacı Narlıdere’den Bayraklı’ya sürgün edilirken, Cuma Karakoç’un ise Beydağı ilçesine ataması yapıldı.  

KESK İzmir Şubeler Platformu ise Eğitim Sen 6 No’lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İdil Uğurlu, Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin hemen her faaliyetinin yeni hak ihlalleri ve sürgünlerle sonuçlanmaya başlamış olmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Uğurlu, “Bu durum, aynı zamanda, AKP Hükümetinin önünde diz çökmeyen, ona biat etmeyen KESK ve KESK’e bağlı sendikalara yönelik bir gözdağıdır. Sendikal özgürlükler, demokrasi ve barış mücadelemizi abluka altına alarak bizleri yolumuzdan döndürmek isteyenler, ne  kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başarılı olamayacaklardır” dedi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmeleri uyarınca sendika yöneticisi sıfatıyla yapılan davranışlardan ya da açıklamalardan dolayı ceza teklif edilmesinin veya yer değişikliği önerilmesinin, belirtilen mevzuat hükümlerine aykırı olduğunu da ifade eden Uğurlu, “Tüm bunlara istinaden sendika yöneticilerinin sendikal faaliyetlerinden kaynaklı olarak hiçbir soruşturma ya da kovuşturmaya tabi tutulamayacağı bilindiği halde idarenin keyfi tutum ve davranışı ile üyelerimize ceza verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her yönüyle bir fırsat

SONRAKİ HABER

Öğretmenler atama bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...