25 Temmuz 2014 15:00

İsrail Gazze’de 30 evi vurdu; ölü sayısı 800’ü geçti

İsrail ordusu bugün sabah Gazze Şeridi’nde 30 evi hava saldırısı ile vurdu. İsrail’in 18. gününe giren Gazze saldırıları sonucu ölü sayısı 800’ü geçerken, yaralı sayısının ise 5 bini geçtiği açıklandı.

İsrail Gazze’de 30 evi vurdu; ölü sayısı 800’ü geçti
Paylaş

İsrail ordusu bugün sabah Gazze Şeridi’nde 30 evi hava saldırısı ile vurdu. İsrail’in 18. gününe giren Gazze saldırıları sonucu ölü sayısı 800’ü geçerken, yaralı sayısının ise 5 bini geçtiği açıklandı.

İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları devam ederken, karada da Hamas ile çatışmalar devam ediyor. Filistin yetkilileri, Gazze’nin kuzeyi ve orta kesiminde Hamas ile İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

İsrail ordusu ise bugün Gazze’de 45 hedefi vurduklarını ve bunlar arasında muhtemel Hamas’ın askeri komuta merkezi olduğunu iddia etti. Gazze’den ise yine roket atıldığı ve sadece birinin boş bir eve isabet ettiği kaydedildi.

Gazze’ye saldırılar 18. gününe girerken, İsrail Savunma Konseyi’nin bugün uluslararası ateşkes teklifini görüşmek için toplantı yapacağı ifade ediliyor.

İsrail medyası ise ordunun, Hamas’ın Gazze’den İsrail’e roket ateş ettiği yerler ve tünelleri yok etmesi için daha fazla zaman istediğini aktarıyor. İsrail ordusu şimdiye kadar 31 tünel bulduklarını ve bunların üçte birini yok edebildiklerini belirtiyor. İsrail saldırı için 65 bin ihtiyat kuvveti göreve çağırmıştı.

Gazze’de ise 8 Temmuz’da başlayan İsrail saldırıları sonucu ölü sayısı 817’ye yükseldi. Gazze sağlık yetkilisi Eşref El Kidra, sadece dün yaşanan şiddetli saldırılar ve çatışmalarda 115 kişinin öldüğünü söyledi. Saldırılarda ayrıca yaralanan Filistinli sayısı da 5 bini geçti.

İsrail tarafından ise şimdiye kadar 32’si asker 34 kişi ölürken, bunlar arasında bir Taylandlı işçi de bulunuyor.

İsrail savaş uçakları bugün sabah Gazze Şeridi’nde 30 evi vururken, bunlar arasında Filistin İslami Cihad Örgütü’nün askeri kanadının lideri Salah Hassanein’in evinin de olduğu açıklandı. Gazze polisi saldırıda Hassanein ve 2 oğlunun öldüğünü bildirirken, İsrail ordusu da evin vurulmasını doğruladı.

İsrail hava kuvvetleri geçtiğimiz 2 hafta zarfından Hamas ve İslami Cihad üyelerinin evlerini vururken, bu saldırılar çok sayıda sivil ölümlere yok açtı. Gazze’deki insan hakları örgütleri, İsrail’in hava saldırılarında şimdiye kadar 500 evin direkt vurulduğunu ve ya zarar gördüğünü ve 320’den fazla kişinin de bu saldırılar sonucu evlerinde öldüğünü ifade ediyor. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütleri İsrail\'i protesto etti

SONRAKİ HABER

Milyonlar, Gazze ve Kudüs için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa