24 Temmuz 2014 17:59

AMATEM manşetimiz Meclise taşındı

Gazi Üniversitesi Alkol Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) binasının ön cephesinde oluşan çökmeler gerekçe gösterilerek kapatılması Meclise taşındı. Konuyla ilgili soru önergesi veren HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, “Son yıllarda sürekli kapanma ve taşınma zorunluluğu ile karşı karşıya kalan AMATEM, hastane için kâr getiren bir bölüm olmadığı için mi kapatılmak istenmektedir?” diye sordu.

AMATEM manşetimiz Meclise taşındı
Paylaş

Yasin TERZİ
İstanbul


Gazi Üniversitesi Alkol Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) binasının ön cephesinde oluşan çökmeler gerekçe gösterilerek kapatılması Meclise taşındı. Konuyla ilgili soru önergesi veren HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel,  “Son yıllarda sürekli kapanma ve taşınma zorunluluğu ile karşı karşıya kalan AMATEM, hastane için kâr getiren bir bölüm olmadığı için mi kapatılmak istenmektedir?​” diye sordu.

24 Temmuz 2014 tarihinde gazetemizin manşetinden duyurduğumuz haberde, 2013 yılında kliniğin Gölbaşı’da bulunan binasının Rektörlük tarafından kapatıldığını ifade etmiş, bir yıl önce taşındıkları mevcut yerlerinin de yine kendilerine hiçbir yer gösterilmeden kapatılmak istendiğine yer vermiştik.

Haberimizin ardından konuyla ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Tüzel, şu soruları sordu: “Daha önce Gölbaşı’da olan Gazi Üniversitesi Alkol ve Madde Tedavi Merkezinin (AMATEM) kapatılmak istenmesi üzerine, taşınılan bu binada çöküntüler olduğu, Rektör ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bilindiği halde neden bir yıldır tamir edilmemiştir? Kliniğin taşındığı binada çöküntü olduğu halde Üniversite arşivi neden aynı binaya taşınmıştır? Arşivin ağırlığının çöküntüyü artırdığı iddiaları araştırılmış mıdır? Binanın yıkılma ihtimali olduğu için hasta yatışı durdurulan ve hastaların başka yere aktarılması ve acilen boşaltılması istenen AMATEM nereye taşınacaktır? Takipli ve yeni hastaların tedavi edilebilmesi, mağduriyet yaşamaması için Bakanlığınızca bu merkez için bir girişimde bulunulmuş mudur? Türkiye’de artan alkol ve madde bağımlılığının tedavi ve takibi için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmıştır?

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak’ta köprü isyanı

SONRAKİ HABER

4 bakanla ilgili \'fezleke\' talebine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...