24 Temmuz 2014 14:35

Türk Musevi Cemaati'nden ırkçılık uyarısı

Türk Musevi Cemaati Türk Hahambaşılığı, Gazze’de yaşanan 'insanlık dramının' ardından Musevilere yönelik özellikle sosyal medyada ırkçı ve ayrımcı söylemlerin öne çıktığını bildirdi. Açıklamada, 'Irkçı ve ayrımcı söylemlerin Yazar Mario Levi’yi de hedef almakta olduğunu esefle gözlemiyoruz' denildi.

Türk Musevi Cemaati\'nden ırkçılık uyarısı
Paylaş

Türk Musevi Cemaati Türk Hahambaşılığı, Gazze’de yaşanan 'insanlık dramının' ardından Musevilere yönelik özellikle sosyal medyada ırkçı ve ayrımcı söylemlerin öne çıktığını bildirdi. Yazılı açıklama ile konuya ilişkin değerlendirme yapan Türk Hahambaşılığı, söz konusu ırkçı söylemlerin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının artmasıyla birlikte basın yayın organları ve sosyal medyada Musevilere yönelik ırkçı söylemlerin artması üzerine Türk Hahambaşılığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazze’de vuku bulmakta olan insanlık dramının kimi basın yayın organlarında ve sosyal medyada ülkemizdeki Musevi yurttaşlarımıza yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemlere vesile edilmesinin günümüzde ulusal edebiyatımızın usta ve üretken kalemi yazar Mario Levi’yi de hedef almakta olduğunu esefle gözlemiyoruz. Bu bağlamda kendini, ‘Kimilerinin gözünde boykot edilmesi gereken Yahudi ürünleri arasında benim kitaplarım da varmış. Canım ve güzel ülkemde bunu da yaşadım’ şeklinde ifade eden ve duygularını bizim de paylaştığımız yazar Mario Levi’ye karşı bu tavrı günümüzde kimi çevrelerce üretilen ve tüm Musevi inançları da içine alan ırkçı ve ayrımcı söylemlerle tahriklerin ulaştığı tehlikeli boyutun son günlerde de benzerlerini gördüğümüz gibi müdahale edilmesi gereken bir nefret suçu örneği olarak değerlendiriyor ve yetkili mercilere çağrımızı yineliyoruz. Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı’mız Sayın Ömer Çelik’in sosyal medyada paylaştığı sağ duyu ve hakkaniyete telkin eden ve konuyu nefret suçu olarak niteleyen mesajlarını saygı ve takdirle karşılıyor bu mesajların milletimiz tarafından samimiyetle paylaşılarak benimsenmesini diliyoruz.” (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Erciş\'te TOKİ inşaatı çöktü; 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Irak\'ın yeni cumhurbaşkanı, Fuat Mahsum oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...