24 Temmuz 2014 09:17

Çimentaş’ta işçilerini ölüme yollayanlar idari izinden döndü

Çimentaş’ta iş güvenliği önlemlerinin alınmaması üzerine yaşanan iş cinayetinin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen hâlâ sorumlular hakkında işlem yapılmazken, edinilen bilgilere göre fabrika yönetimi işçilerin ölümünden sorumlu olanlara idari izinlerinin sona ermesinin ardından yeniden işbaşı yaptırdı.

Çimentaş’ta işçilerini ölüme yollayanlar idari izinden döndü
Paylaş

Metehan UD
İzmir


Çimentaş’ta iş güvenliği önlemlerinin alınmaması üzerine yaşanan iş cinayetinin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen hâlâ sorumlular hakkında işlem yapılmazken, edinilen bilgilere göre fabrika yönetimi işçilerin ölümünden sorumlu olanlara idari izinlerinin sona ermesinin ardından yeniden işbaşı yaptırdı. İş cinayetinde yaşamını yitiren Engin Dülger’in kardeşi Remzi Dülger Evrensel'e yaptığı açıklamada, sorumluların yargılanması için hukuki sürecin takipçisini olacaklarını dile getirerek İzmir’deki emek örgütlerinden destek istedi.
28 Haziran günü İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Çimentaş Çimento Fabrikasında silo temizliği sırasında, silonun içinde bulunan binlerce ton farin tozu içerideki işçilerin üzerine çökmüş, 2 işçi yaşamını yitirmiş 1 işçi de yaralı olarak kurtulmuştu. Fabrikanın iş sağlığı iş güvenliği uzmanlarının uyarılarına rağmen, işçilerin silonun içine sokularak göz göre göre ölüme yollanmasını gazetemiz manşetinden duyurmuştu.

İDARİ İZİN BİTTİ İŞBAŞI YAPTILAR
İş cinayetinin görgü tanığı işçilerin karakolda polislere ve fabrikada da denetim sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerine verdikleri ifadelerde emri verenlerin isimlerini söylemelerine rağmen Vardiya Şefi Serkan Şener ve Üretim Müdürü Tolga Tezcanlı hakkında cezai işlem başlatılmış değil. İşçilerin verdiği bilgilere göre Şener ve Tezcanlı, idari izinlerinin sona ermesinin ardından iş başı yaptılar.
İş cinayetinde yaşamını yitiren Engin Dülger’in kardeşi Remzi Dülger gazetemize konuştu. Gaziemir Kipa Tez Koop-İş İşyeri Baştemsilcisi olan Dülger, emri verenlerin tutuksuz yargılanacaklarının bile şüpheli olduğunu dile getirerek, adalete güvendiklerini ancak hâlâ adım atılmadığına dikkat çekti. Savcılığı göreve çağıran Dülger, “Abimi ölüme gönderen, talimatı veren sorumluların bir an önce yargılanmalarını istiyorum” dedi. Fabrikada örgütlü olan Çimse-İş Sendikasının da henüz adım atmadığını kaydeden Dülger sendikanın da davaya müdahil olmasını istedi.

DESTEK İSTEDİ
İzmir’deki sendikalara ve emek örgütlerine de seslenen Dülger şunları söyledi “Bu konuyla ilgili sendikalardan ve emek örgütlerinden yanımızda olmalarını istiyorum. Eğer bu süreç böyle ağır işlerse, sorumlular yargılanmazsa Çimentaş Fabrikası önünde kalabalık bir şekilde basın açıklaması yapmayı düşünüyorum. Bunun da herkesin bilmesini istiyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Gazze’de oyun oynamanın bedeli

SONRAKİ HABER

Cumhuriyetin ilk termik santrali satılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...