24 Temmuz 2014 08:28

Gözaltındaki komiser: Hırsıza dur demek suçmuş...

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan şüpheli polislerin sağlık kontrolleri için hastaneye getirilişi sabah saatlerinde de devam etti. Hastane içinde polislerle tartıştığı gözlenen bir şüpheli çıkışta, 'Hırsıza dur demek suçmuş; bunu öğrendim' dedi. İfade işlemlerinin ise yarın tamamlanması bekleniyor.

Gözaltındaki komiser: Hırsıza dur demek suçmuş...
Paylaş

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan şüpheli polislerin sağlık kontrolleri için hastaneye getirilişi sabah saatlerinde de devam etti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan çok sayıda şüpheli, sabah saatlerinde polis otomobilleri ve minibüsleriyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilip sağlık kontrolünden geçirildi.

‘HIRSIZA DUR DEMEK SUÇ OLMUŞ’
Hastane içinde polislerle tartıştığı gözlenen bir şüpheli çıkışta, "Hırsıza dur demek suçmuş; bunu öğrendim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine yanındaki polisler şüphelinin ensesinden ve kollarından tutarak polis otomobiline bindirmeye çalıştı. Gözaltındaki kişi de polislere "Elini çek" diyerek tepki gösterdi. Kısa süreli gerginliğin ardından şüpheli polis aracına binerek hastaneden ayrıldı.

‘HAİNE GÖZ YUMMADIKK’
Başka bir şüpheli ise hastane girişinde, "Harama el sürmedik. Haine göz yummadık. Kadir Geceniz kutlu olsun" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen gözaltındaki kişiler emniyete götürüldü.

‘KELEPÇESİZ BİR GECE’
Hastaneye girişte konuşan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün, "Herkese hayırlı geceler. Kadir Geceniz de hayırlı olsun. Hem ülkemizdeki, hem de dünyadaki tüm mazlum Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Bu gece görüyorsunuz siyası algı oluşmadığı için kelepçeler yok. Kelepçesiz bir gece. Halbuki kaçma ihtimalim o zaman da yoktu; çünkü kendim teslim olmuştum" dedi.
Gözaltındaki kişiler sağlık kontrolünün ardından, hastaneye getirildikleri polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

‘YENİ SİSTEMİ TEST ETMEK AMACIYLA ALINDIK’
Gözaltındaki İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy, hastane çıkışında, "Yeni sistemi test etmek amacıyla alındık" dedi.

‘KAHROLSUN ZALİMLER’
Emniyet Amiri Gafur Ataç da, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının kandilini kutlayarak, "Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyorum. Özellikle dünyada Filistin başta olmak üzere, tüm mazlum insanlar için zulme uğrayan arkadaşlar ve insanlar için dua ediyoruz. Yüce Türk milletimizin de dua etmesini istiyoruz. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kahrolsun zalimler" şeklinde konuştu.

‘YASAL OLMAYAN HER ŞEYİ YAŞIYORUZ’
Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri, "Yasal olmayan her şeyi yaşıyoruz. Bu çok acayip" diye konuşurken başka bir şüpheli ise, "İşte size bir tiyatro sahnesi. Farslılar yazmış Türkiye'deki ajanlara uygulamış. Pek yakında" dedi. Gözaltındaki kişiler sağlık kontrolünün ardından hastaneye getirildikleri polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

İFADE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan polislerden bazı müdür ve emniyet amirlerinin avukatlığını yapan Avukat Ömer Turanlı, ifade işlemlerinin Cuma günü tamamlanabileceğini söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen gözaltındaki polislerin ailelerinin yanına gelen Turanlı, burada ailelere ve basın mensuplarına açıklama yaptı. İftar vaktine kadar 10 kişinin ifade işleminin tamamlandığını açıklayan Turanlı, gözaltındaki polislere Selam Tehvid soruşturmasıyla ilgili 25 sayfa halindeki soruların yöneltildiğini açıkladı. Gözaltı şartlarının kötü olduğuna değinen Turanlı, "Gözaltı şartları maalesef kötü ama o emniyetin kabahati değil binanın fizik şartları maalesef böyle. Normalde hukuken gözaltına alınan bir şahıs en fazla 24 saat içinde avukatla görüştürülmesi lazım. Benim müvekkilim 38 saatir benimle görüştürülmedi. Bu kişisel hakların ihlalidir" şeklinde konuştu.

"BASINA GÖSTERİ OLSUN DİYE KELEPÇE TAKILIYOR"
Sağlık kontrolleri sırasında müvekkillerine kelepçe takılmasından rahatsız olduklarını aktaran Turanlı, "Sırf basına gösteri olsun diye kelepçe vuruluyor. Müvekkillerime takılan bu kelepçeler de hukuka aykırıdır. İnsanlar buraya kendisi gelip teslim oldu. Hiç birinin kaçma şüphesi yoktur. Şu an yapılan uygulama tamamen keyfidir. Müvekkillerim en çok bu konudan rahatsız. Konuyla ilgili savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız." ifadelerini kullandı.
Savcılık tarafından ek gözaltı süresi istendiğini aktaran Turanlı, gözaltı uzatma kararının hangi savcı tarafından alındığı ile ilgili bir bilginin olmadığını söyledi. Yasalara göre uzatma kararı kim tarafından alındıysa belirtilmesi gerektiğini söyleyen Turanlı, "Kaç saat verilmiş, ne kadar verilmiş bunlar yazmıyor. Bunlarla ilgili takibimiz devam edecek" dedi.

"TABİ YARGIÇLIK İLKESİ İHLAL EDİLİYOR"
Gözaltı kararı alınırken tabi yargıçlık ilkesine uyulmadığını söyleyen Avukat Turanlı, "Hukuk devletinin en önemli ilkesi tabi yargıçlık ilkesidir. Yani bir insan hangi savcıya, hakime düştüyse onun tarafından yargılanması gerekir. Bir hafta önce 6 tane hakimlik kuruyorsunuz. Bu 6 hakimlikle de yargılama yapıyorsunuz. Bu tabi hakimlik ilkesine aykırıdır. Hukuka aykırıdır. Bu mahkemelerin verdiği karar objektif bile olsa insanların kafasında subjektif olduğu yönünde bir algı var. Çünkü sulh ceza hakimlerinden 3 tanesi Zerrab'ları bakan çocuklarını tahliye eden, bunlar hakkındaki koruma tedbirlerini kaldıran hakimlerdir. Bu bizim gözümüzde hukuka riayet edilmeyeceği izlenimini oluşturuyor. İnşallah biz yanılırız ama tabi yargıçlık ilkesi demokratik bütün ülkelerde olması gereken bir ilkedir" şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Şifa Hastanesi\'nde görev yapan Norveçli doktordan mektup var

SONRAKİ HABER

Çoğunluk anlayışı daha da zayıflatır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...