23 Temmuz 2014 10:23

Korucular 18 yaşındaki Nazlı'yı kaçırdı, yetkililer suskun

Korucuların halk üzerinde yaptığı şiddet ve baskı haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce (Sican) köyünde korucular tarafından kaçırılan 18 yaşındaki lise öğrencisi Nazlı Bidikçi'den 5 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor.

Korucular 18 yaşındaki Nazlı\'yı kaçırdı, yetkililer suskun
Paylaş

Bilal GÜLDEM

Korucuların halk üzerinde yaptığı şiddet ve baskı haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce (Sican) köyünde korucular tarafından kaçırılan 18 yaşındaki lise öğrencisi Nazlı Bidikçi'den 5 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce (Sican) köyünde köy korucuları tarafından sebepsiz bir şekilde kaçırılan 18 yaşındaki lise öğrencisi Nazlı Bidikçi'den 18 gündür haber alınamıyor. Batman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan Nazlı Bidikçi'nin ailesi, yaptıkları tüm hukuki başvurulardan da sonuç alamadıklarını belirterek, 18 gün boyunca yaptıkları bütün çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

'TÜM BAŞVURULARIMIZ SONUÇSUZ KALDI'

Kızının korucular tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak DİHA'ya konuşan Nazlı Bidikçi'nin annesi Nursel Bidikçi, kızının 5 Temmuz akşam 17.00 sıralarında hayvancılık işi ile uğraşırken kaçırıldığını ifade etti. Kızının köye beyaz bir araçla gelen Şemsettin, Kenan, Muhyettin, Muammer ve Abdulkadir Serikli adlı korucular tarafından kaçırıldığını iddia eden anne Bidikçi, "5 kişi tarafından kızım zorla kaçırılarak, minibüse zorla bindirildi. Ben ve çocuklarım kızımın kaçırılmasına müdahale etmek isterken, Nezir Serikli adlı kişi uzun namlulu silahla üzerimize ateş açtı. Şans eseri kurtulduk. Çıkan olayın ardından karakola haber verdik. Olay yerine gelen jandarma ekipleri sıkılan kurşunların boş kovanlarını bile görmelerine rağmen yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı" ifadelerini kullandı.

'KIZIMIN YAŞAYIP YAŞAMADIĞINI BİLE BİLMİYORUM'


Kızı kaçırılırken sadece arkasından bakakaldığını belirten anne Bidikçi, "Onlar kızımı kaçırıp köy çıkışına kadar giden beyaz arabaya daha sonra başka bir araba da eşlik etti. Kızımın yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. Kızımı ne amaçla kaçırdıklarını da bilmiyorum" dedi. Kızının gerçek yaşının 18'den küçük olduğunu da öne süren anne Bidikçi, "Kızım 16 yaşında fakat kimlikte 1996 doğumlu olarak geçiyor. Yetkililerden kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum. Sadece kızımı istiyorum. Karakola, valiliğe, jandarmaya başvurdum. Kızımı kaçıranlar korucu olduğu için hiç bir şey yapmıyorlar. Bana tek bir haber bile vermediler" şeklinde konuştu.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'


"Devletin onlara verdikleri silahlara güveniyorlar. Onlar her şeyi yapabilir. Daha önce de birçok yerde halka saldırmış, insanları öldürmüşlerdi. Can güvenliğimiz bile yok" diyen anne Bidikçi, kızından bir haber alamadığı ve yetkililer kendisine kulak tıkamaya devam ederse valilik önünde çadırıyla oturma eylemine başlayacağını söyledi.

'KORUCULAR KORUNUYOR'

Bidikçi'nin avukatı Ayşe Acar is, "Hukuki bütün yollara başvurduk ancak yetkililer tarafından hiçbir talebimize hiçbir şekilde cevap verilmedi. Biz Nazlı Bidikçi'yi kaçıranların yakalanmasını, olayın yaşandığı yerin incelenmesi ve belirttiğimiz yerlerin aranması taleplerimiz göz ardı edildi. Valiliğe ilçe savcısına, başsavcıya, kaymakama ve diğer tüm yetililere durumu bildirmemize rağmen bize herhangi bir dönüş yapılmadı. Kaçırma olayını gerçekleştirenlerin korucu olmalarından dolayı korunduklarını düşünüyoruz. Kızı kaçıranlar hala Kozluk'ta ellerini kollarını sallayarak rahatça gezebiliyorlar. Hala ellerinde silah var ve bu silahlarla aileyi tehdit etmeye devam ediyorlar. Üstelik aileyi arayıp 'Bu işin peşini bırakmazsanız diğer kızınızı da kaçırırız' diyebiliyorlar. Bunu da yetkililere bildirdik. Yetkililerden en kısa zamanda görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

SELİS: HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Konuyla ilgili olarak SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi de "Çocuk yaştaki Nazlı Bidikçi'nin ailesi yetkili mercilere başvurduğu halde bu ilin valisi, savcısı, kolluk kuvvetleri konuya en başından beri kayıtsız kalmış, en asli görevlerini yerine getirmekten imtina etmişlerdir. Hatta kaçıran tarafın korucu olması nedeniyle görevliler tarafından korunduklarını düşünmekteyiz. Devlet yetkililerini görevlerini yapmaya çağırıyor, Nazlı Bidikçi ve ailesinin yanında olduğumuzu belirterek bütün örgütlü mekanizmaları duyarlı olmaya çağırıyoruz. Batman'daki bütün yetkililerin görevleri gereği Nazlı Bidikçi'yi sağ salim bulup derhal ailesine kavuşturmayı talep ediyoruz" çağrısında bulundu. (Batman/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Torba Kanun Tasarısı\'nda 8 madde daha kabul edildi

SONRAKİ HABER

Kadıköylüler Haydarpaşa Garı\'na sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa