22 Temmuz 2014 17:43

Filistin’deki katliam durdurulsun

İsrail’in, Filistin’de yaptığı katliama tepkiler artıyor. Meslek odaları ve sendikalar, yaptıkları açıklamalarda, katliamın durdurulması ve Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerine son vermesi gerektiğini belirttiler.

Filistin’deki katliam durdurulsun
Paylaş

İsrail’in, Filistin’de yaptığı katliama tepkiler artıyor. Meslek odaları ve sendikalar, yaptıkları açıklamalarda, katliamın durdurulması ve Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerine son vermesi gerektiğini belirttiler.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının Filistin savunusunun ikiyüzlü bir politika olduğu kaydedildi. Açıklamada, Davos’ta “one minute” diyen Erdoğan’ın 1.5 yıl sonra İsrail’in Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne üyeliğine onay verdiği hatırlatıldı.

‘İŞGALCİ TUTUMUNUN GÖSTERGESİ’

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) da açıklamasında, Filistinlilerin kendi yurtlarında işgalci olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Açıklamada, tıpkı İsrail saldırganlığı gibi IŞİD’in de emperyalist devletler tarafından desteklendiği belirtilerek, Filistin halkına yönelik saldırılara duyarsız kalan dünya ülkeleri kınandı.

‘FİLİSTİN VE ROJAVA YALNIZ DEĞİLDİR’

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ise, İsrail’in bahaneler ile Filistin’e yaptığı saldırıların başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkeler tarafından seyredildiğini ifade etti. Türkiye haklarının, direnen Rojava ve Filistin halklarının yanında olduğunu belirten Beysülen, Türkiye’nin IŞİD’e verdiği desteğin ve İsrail’e karşı hamasi sözlerinin Ortadoğu halkları gözünde hiçbir inandırıcılığı kalmadığın

GAZZE VE ROJAVA HALKLARINA DESTEK

HDK ve HDP İzmir’de, Kobanê ve Gazze’ye yapılan saldırıları protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kitle “Biji Berxwedan Kobanê” , “Gazze Halkı Yalnız Değildir”, “Yaşasın Halkların Eğitliği” sloganları atarak cadde sonuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşten sonra basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Gazze halkına yapılan soykırıma sessiz kalmayacaklarını ve Suruç’taki saldırıların Rojava halkıyla dayanışmayı engelleyemeyeceğini dile getirdi. AKP hükümetinin timsah gözyaşları dökerek Ortadoğu’da denge kurucu faktör rolünü oynamaya çalıştığını söyleyen Uğur, “Tam tersi ABD’nin bölge politikalarının azgın uygulayıcısıdır. IŞİD çeteleri ve diğer katil sürülerine destek vererek sınırı ve Türkiye’yi güvensiz bölge haline getirmiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’nin İsrail’le ilişkileri kesilsin’

SONRAKİ HABER

İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa