22 Temmuz 2014 07:29

Yolsuzluk operasyonunu yapan polislere gözaltı

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 22 ilde bazı emniyet görevlilerine yönelik operasyon düzenlendi, operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 50'yi aştı. Operasyonun 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik olduğu belirtildi.

Yolsuzluk operasyonunu yapan polislere gözaltı
Paylaş

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 22 ilde bazı emniyet görevlilerine yönelik operasyon düzenlendi, operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 50'yi aştı. Operasyonun 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik olduğu belirtildi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 22 ilde Terörle Mücadele ekipleri tarafından sahur vakti 200'e yakın adrese operasyon düzenlendi. Şimdiye kadar 50 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınanlar arasında polis ve polis amiri de bulunduğu bildirildi. Operasyonun 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik olduğu belirtildi.

Operasyonun, Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere karşı yapıldığı ve suçlamaların; özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığını ihlal, casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, sahte delil üretme ve soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğu kaydedildi. İstanbul'da gözaltına alınan kişiler, sağlık kontroleri için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

ALİ FUAT YILMAZER DE GÖZALTINA ALINDI
İstanbul İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer, polislere yönelik "casusluk" iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. "Resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme-bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal" iddiaları ile suçlanan Yılmazer, evinde yapılan arama sonrasında gözaltına alındı.
Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastenede sarece 5 dakika kalan Yılmazer, polisler eşliğinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ali Fuat Yılmazer'in ellerinin kelepçeli olduğu dikkat çekti.

GÖZALTI SAYISI 100'E YÜKSELDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından sabaha karşı yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı akşam saatlerinde 100'e yükseldi. Gece yarısından itibaren başlatılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolllerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı sayısı akşam saatlerine kadar 99'a ulaştı. En son, Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinde 12 saat arama yapılan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 100'ü buldu. Operasyonda, 115 emniyet mensubu hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunuyor.

İSTANBUL’DA GÖZALTILAR
İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınanlardan 4'ü saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti.

GÖZALTI SAYISI ARTIYOR
Gece yarısı başlayan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı artıyor. Gözaltına alınıp hastanede sağlık kontrolünden geçirilenlerin sayısı 6 oldu. Bunlardan birinin hastaneye diğerlerinden farklı olarak elleri kelepçelenmiş olarak getirilmesi dikkati çekti. Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen kişi gazetecilere "Günaydın arkadaşlar" diye seslendi. Geceyarısı operasyonlarının 17 - 25 aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ve operasyonlarında görev alan kamu görevlilerine yönelik olduğu belirtiliyor.

HALKALI'DAKİ LOJMANLARINDA ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05. 00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslere girerek arama başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Arama yapılacak bir binaya giren polis ekibi "Arama kararımız var" diyerek basın mensuplarının binadan çıkmasını istedi.
Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre camdan çıkarak basın mensuplarına . Topçu "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı." diye seslendi

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NE KELEPÇELİ GÖZALTI
İstanbul'daki gece yarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri de Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse . Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrölü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü. Köse'nin ellerindeki kelepçe otomobile bindirildiğinde kameralara yansıdı. Köse, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini sürdürürken açığa alınmıştı.

HALKALI'DA GÖZALTINA ALINAN BİR KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan operasyon kapsamında Halkalı'da bulunan siteye çok sayıda polis ekibi geldi. Belirlenen adreslere giren polis memurları bazı emniyet personelinin dairelerinde arama yaptı. Aramaların tamamlanmasının ardından toplanan deliller polis memurları tarafından araçlara taşındı. Fulya Sitesi C2 - 13 bloktan yapılan aramaların ardından bir emniyet personeli ellerinde kelepçeyle gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hikmet Kopar isimli müvekkilinin gözaltına alındığını belirten avukat Özgür Gümüş gazetecilere yaptığı açıklamada "Bana gösterdikleri kağıttaki gerekçe, suç işlemek için arkadaşlar teşekkül halinde, hükümeti ve devleti silahlı teşekkülle devirmeye teşebbüs, resmi evrakta sahtecilik, TCK 312 var, 316 ve 317 var, 257 var. Bu arkadaşlar benim gördüğüm, şu ana kadar katıldığım aramalarda, organize suç dosyalarına baktığım dosyalarda, şubelerini bilemiyorum. Ama gelenler başka, başka şubelerden. İstihbaratta da, organizede de çalışmış olabilir. Pırıl, pırıl arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla. Benim müvekkilimin dairesinde arama bitti. Diğer daireleri bilemem. Müvekkilim ifadeye başvurulmak üzere şubeye götürüldü" dedi.
Emniyet personelinin yoğun şekilde ikamet ettiği sitede polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

‘TESLİM OLDUK ARKADAN KELEPÇELEDİLER’
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan, Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün sağlık kontrolü için sabah saatlerinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Atayün, elleri arkadan kelepçeli şekilde polis aracından indirildikten sonra hastaneye girdi.

Yurt Atayün bu sırada, "Teslim olduk arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi..." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Atayün, daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü. Öte yandan gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilmeye devam ediyor.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Emniyet istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli arama yakalama gözaltı talimatı verildi. Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı..
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Selam Tevhid adlı örgüt kuruldu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmiştir.Söz konusu soruşturmada 76 emniyet görevlisi hakkında da yakalama ve gözaltı talimati verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:İstanbul istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında verilen arama, yakalama ve gözaltı talimatının gerekçesi çok sayıda kişinin özel amaçla dinlenip kayda alındığı iddiası.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Ortada terör örgütü (selam tevhid) olmadığı halde bir kurgu oluşturarak soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Sözde Selam - Tevhid soruşturmasında 3 yıl süreyle 251'i hedef kişi, toplam 2280 kişi dinlendi

URFA'DA 3'Ü RÜTBELİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI

İstanbul merkezli 22 ilde Selam örgütü, KCK, Ergenekon, Balyoz ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan sahur operasyonunda Urfa’da 3’ü rütbeli 4 polis gözaltına alındı.

Urfa’da 3’ü rütbeli 4 polisin evinin arandığı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak, casusluk ve resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

İZMİR'DE BİR KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında İzmir'de de bir komiser yardımcısının gözaltına alındığı öğrenildi. Komiser yardımcısının kimliği hakkında bilgi verilmezken İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

CHP’Lİ TANRIKULU’NDAN OPERASYON TWEETİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yapan polislerin gözaltına alınmasına Twitter’dan tepki gösterdi.
Sezgin Tanrıkulu, tweetinde, “Geçen hafta 6 sulh hakimi atandı. Bugün 17 Aralık rüşvet operasyonunu yapanlar gözaltına alındı. Hangi hakimlerin karar ver(eceğine)diğine bak.” ifadelerini kullandı.

ZEKERİYA ÖZ: İSRAİL’E GÜCÜ YETMEYEN ZAVALLILAR, SAHURDA POLİSE SALDIRDI

Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, yolsuzluk operasyonlarında görev alan polislerin gözaltına alınmasına Twitter’dan tepki gösterdi.

Zekeriya Öz, Twiter’da şunları yazdı:

“Evindeki paraları sıfırlayamayanlar, devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdi de masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor.

İsrail Gazze’ye saldırdı. Türkiye misilleme olarak polislere kara harekatı başlattı. İsrail’e gücü yetmeyen zavallılar, polise sahurda saldırdı.

Tarihe hırsız ve zalim olarak geçmektense mazlum ve mağdur olarak geçmek şereftir. Hz. Yusuf’u kuyuya atan kardeşleri kapısında dilenci oldular.

IŞİD’in elinden rehineleri kurtaramayan acizler, hırsızlığı örtmek ve hırsızları kurtarmak için polislere iftira atıp baskın yapıyorlar. Yerse…

Ey zulme onay verip anayasaya aykırı kanunların çıkmasına onay veren milletvekilleri. Yapılan bu zulümlerin tamamında zulme ortak oldunuz.”

TWİTTER'DA OPERASYON YORUMLARI

Operasyonla ilgili Twitter üzerinden değişik yorumlar yapıldı.

Gazeteci Ruşen Çakır, "Dün siyasi iradenin desteğiyle bir döneme damga vurmuş olan polis şefleri bugün aynı siyasi iradenin talimatıyla gözaltına alınıyor." dedi.

Gazeteci Nevval Sevindi, "Artık savcı polis aramaz. Polis savcı dinlemez. Demokratik kurumlar, süreçler ve yasalar ortadan kalkmıştır. Darbe her zaman üniforma giymez." diye yazdı.

Gazeteci Emre Uslu, "Operasyon 1) KCK'ya 2) El-Kaide'ye 3) Tevhid Selam örgütüne 4) Tabi ki yolsuzluklara operasyonu yapan polisleri hedef alıyor." dedi.

Gazeteci Mehmet Baransu, "Babam aradı, evdeki paraları sıfırladın mı diye sordu. 30 bin kaldı babacığım dedim:)" şeklinde yazdı.

Gazeteci Ünal Tanık, "Yolsuzluğu, hırsızlığı yapanlar yat ve balkon sefasında. Hırsızı yakalayanlar gözaltında. Tarih bu günleri unutmayacak." dedi.

Milletvekili Hakan Şükür "Vatan aşığı, milletine hizmetkâr aslanlara da Kadir gecesini aradığımız şu günlerde sahur vaktinin gölgesi yakışırdı." görüşünü belirtti.

Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Yapsınlar operasyonlarını... Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler..." dedi.

Savcı Zekeriya Öz, "IŞİD'in elinden rehineleri kurtaramayan acizler hırsızlığı örtmek ve hırsızları kurtarmak için polislere iftira atıp baskın yapıyorlar, yerse..." şeklinde düşüncesini belirtti.

Milletvekili Şamil Tayyar, "Ergenekon'dan boşalan yere paralel iktidar inşa etmek isteyen imandan yoksun darbeci taifenin sahur ağlaması parodi gibi." dedi.

Gazeteci Ahmet Tezcan operasyonu kısaca "Elbet sabah olacak!" diye yorumladı.

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, "Zulümlerinin büyüklüğünden ne kadar çok çaldıklarını anlayabilirsiniz. Sahur vakti ısmarlama operasyon ile hırsızlığınızı örtemezsiniz." dedi.

Milletvekili Lütfü Türkkan, "Polise operasyon haberini Reza'ya vermişler midir; 'Seninkileri topluyoruz' diye. Neyse uyanmasın, o Bodrum'da teknesinde istiratte." diye yazdı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan bazı Alevi dernekleriyle bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Lice\'de LPG yüklü tanker patladı: 1 ölü 66 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa