22 Temmuz 2014 06:00

Belediyenin sürgününe mahkemeden durdurma!

Ankara Büyükşehir Belediyesinde özellikle KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’e üye kamu emekçilerine yönelik artan sürgünler devam ederken, mahkeme kararları ise emekçileri haklı buluyor. Ankara 2. İdare Mahkemesi belediyenin “Hukuken kabul edilebilecek geçerli bir nedeni”nin bulunmadığına kanaat getirerek, telafisi güç zararlar doğabileceğinden, sendikanın açtığı bir sürgün davasında daha yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Belediyenin sürgününe mahkemeden durdurma!
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Ankara Büyükşehir Belediyesinde özellikle KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’e üye kamu emekçilerine yönelik artan sürgünler devam ederken, mahkeme kararları ise emekçileri haklı buluyor. Ankara 2. İdare Mahkemesi  belediyenin “Hukuken kabul edilebilecek geçerli bir nedeni”nin bulunmadığına kanaat getirerek, telafisi güç zararlar doğabileceğinden, sendikanın açtığı bir sürgün davasında daha yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğünde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Dursun Ali Kızıltan 16 Nisan’da Nallıhan Yol Asfalt İlçe Şefliğinde ‘geçici’ bir kararla görevlendirildi. Gerekçe gösterilmeden yapılan görevlendirmeye itiraz eden Kızıltan, sendikası Tüm Bel-Sen aracılığıyla Ankara 2. İdare Mahkemesine dava açtı. Kızıltan, gönderildiği bölgede, elektrik, yol su gibi sorunların yanı sıra, yemek ve ulaşım sorunları yaşadığını mahkemeye bildirdi.

Mahkeme konuya ilişkin davada, yürütmeyi durdurmaya karar verdi. Mahkeme Başkan Vekili Fatih Yıldırım, “Olayda davalı idarece tesis edilen görevlendirme işlemine gerekçe olarak gösterilen hizmetin daha hızlı ve etkin olarak işlemesinin açıkça ortaya konulamadığı, görevlendirme işleminde görevlendirmenin hangi amaçla ve ne kadar bir süre için yapıldığının belirtilmediği görülmekle, bu şekliyle işlemin hukuken kabul edilebilecek geçerli bir nedeninin olmadığı ve idari yargı mercilerince geçici görevlendirme için aranılan koşul ve ölçütlerin olayda bulunmadığı sonucuna varılmıştır” dedi. Yıldırım, açıklanan nedenlerle hukuka açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

‘KARARLAR TANINMIYOR’

Tüm Bel-Sen’e üye emekçilerin daha önce de Ankara Büyükşehir Belediyesinde çeşitli gerekçelerle sürgün edilmesine ilişkin davalar açılmış, çoğunda emekçiler haklı bulunmuştu. Sendika yöneticileri ise yaptıkları basın toplantılarında verilen mahkeme kararlarına rağmen sürgünlerin durdurulmadığına, kararların belediye tarafından tanınmadığına dikkat çekiyor.

ON BİN DAVA AÇILDI

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Tüm Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Sadrettin Aydemir, “21 yıldır belediye emekçilerini yıldırmak için sürgün, disiplin cezası ve işten atmaları bir silah olarak kullanan Melih Gökçek’in en son ‘Bütün Şehir Yasası’nı bahane ederek sürgüne gönderdiği belediye emekçileri, açılan davaları kazanmaya başladı. Sendikamız ve üyelerimiz tarafından  bu güne kadar on binin üzerinde dava açıldı ve bu davaların neredeyse tamamı emekçilerin kazanımıyla sonuçlandı. Bir davanın belediyeye maliyetinin yaklaşık bin lira olduğu düşünülürse bu keyfi uygulamanın belediye bütçesine verdiği zararın sorumlusu da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’tir” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê’de berdele, çocuk yaşta evliliğe, kadına şiddete geçit yok

SONRAKİ HABER

Tazminatı ödenmeyince hapse atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...