22 Temmuz 2014 06:00

Sosyal medyada Hitler’e övgü artıyor

İsrail’in Filistin’e saldırmasının ardından sosyal medyada daha çok karşımıza çıkan Hitler övgülü mesajlar sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artmış durumda.

Sosyal medyada Hitler’e övgü artıyor
Paylaş

İsrail’in Filistin’e saldırmasının ardından sosyal medyada daha çok karşımıza çıkan Hitler övgülü mesajlar sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artmış durumda.

Geçen hafta sosyal medyada “Hitler”le ilgili etiketlerin hızla arttığı, Dünya Kupası sırasında Almanya’nın başarılarına ithafen şaka olarak başlayan Hitler referansının, İsrail Filistin çatışmasıyla ciddileşerek yayıldığı belirtiliyor. BBC konuya ilişkin yaptığı haberinde Türkiye’de Yıldız Tilbe’nin attığı tweet üzerinde yaşananlara da yer veriyor.
BBC, “Hitler’e referans vermek yeni bir şey değil. Örneğin Twitter’da son 12 ayda Hitler ismi 10 milyondan fazla kullanılmış ancak Almanya’nın Dünya Kupası şampiyonu olması ve İsrail Filistin çatışması nedeniyle Hitler ismi her zamankinden fazla paylaşılır oldu”

“Twitter ve Facebook’ta #HitlerWasRight (Hitler haklıydı), #HitlerDidNothingWrong (Hitler yanlış bir şey yapmadı) ve #IfHitlerWasAlive (Eğer Hitler yaşasaydı) etiketlerinin paylaşılma sayısı geçen hafta 15 bini geçti” diyen BBC, “Etiketler, açıkça ifade ettikleri gibi, antisemitist bir yaklaşım içeriyor. Ancak etiketin kullanıldığı paylaşımların çoğunda, bu ifadeleri kullanan kişiler eleştiriliyor ve kınanıyor” değerlendirmesini yapıyor.

YILDIZ TİLBE’NİN TWEETLERİ

BBC, geçen hafta Türkiye’de de benzer bir olay yaşandığını anlattığı haberinde Yıldız Tilbe’nin “Allah Hitler’den razı olsun bunlara az bile yapmış ne kadar haklıymış adamcağız” şeklinde bir tweet atmasının, sosyal medyada tepkiyle karşılandığını söylüyor ve Türkiye Hahambaşlığı - Türk Musevi Cemaatinin Yıldız Tilbe’nin tweet’lerine gösterdiği tepkiye de yer veriyor.

ŞAKAYLA BAŞLADI, GİDEREK CİDDİLEŞTİ

Bu etiketler, ilk olarak Dünya Kupası maçlarında kullanılmaya başlandığını anlatan ve bazı örnekler veren BBC’ye göre, bir tweet’te “Bence Almanlar rakiplerini 2. Dünya Savaşındaki gibi yendiler. #HitlerYanlışBirSeyYapmadi” denildi. Yine Almanya’nın Brezilya’yı 7-1 yendiği maça atıf yapan bir Malezyalı milletvekilinin “Helal size.. Tebrikler.. Çok yaşa Hitler...” şeklinde bir tweet atması, tepkilere neden olmuştu. (LONDRA)


 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan A be faşist

SONRAKİ HABER

Ev temizliği kısır bırakabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...