21 Temmuz 2014 19:36

ANF'nin sitesinin yasağı kalktı

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) ait Türkiye tarafından erişimi engellenen haber sayfasının açılması için mahkemeye yapılan itirazın kabul edilmesi sonucu yasak ortadan kalktı.

ANF\'nin sitesinin yasağı kalktı
Paylaş

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) ait Türkiye tarafından erişimi engellenen haber sayfasının açılması için mahkemeye yapılan itirazın kabul edilmesi sonucu yasak ortadan kalktı.

2005 yılında kurulan ve bugün Kürtçe'nin iki lehçesi (Kurmanci-Sorani) ile Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça dillerinde yayın yapan ANF'nin "www.firatnews.com" isimli haber sitesi 2011 yılında 36 Kürt basınına ait internet sitesi ile birlikte kararla erişime engellenmişti.

Geçtiğimiz 23 Haziran günü, Hollanda merkezli Fırat Haber Ajansı Vakfı'nın vekili avukat Ramazan Demir, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan 04 Ağustos 2011 tarih ve 2011/875 D.iş sayılı erişim engeli kararının, hukuka aykırı olduğunu saptayarak ivedilikle kaldırılmasını istemişti. Ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine mahkeme tarafından bugün verilen kararda, yasağa yol açan söz konusu kanun maddesinin yürürlükten kaldırıldığı belirtilerek, ANF'nin itirazı haklı bulundu ve yasak kaldırıldı.

Öte yandan, ANF ile birlikte yasaklanan diğer 36 site arasında, navendalekolin.com, pajk-online.com, roj.tv, rojaciwan.com, komunar.net ve denge-mezopotamya.com gibi siteler de yer alıyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sınırda bekleyen halka askeri harekat!

SONRAKİ HABER

Ağaç-İş üyesi işçiler patrona ve sendikaya tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...