21 Temmuz 2014 15:17

CHP, TIR tutanağını açıkladı: Silah taşıyorlardı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 19 Ocak’ta Adana’da durdurulan 3 TIR’a ilişkin tutanakları açıkladı. Tezcan, 'Birinci TIR’da birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 15 sandıkta yaklaşık 300’e yakın 450’ye yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket' dedi.

CHP, TIR tutanağını açıkladı: Silah taşıyorlardı
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 19 Ocak’ta Adana’da durdurulan 3 TIR’a ilişkin tutanakları açıkladı. Tezcan, “Birinci TIR’da birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 15 sandıkta yaklaşık 300’e yakın 450’ye yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket” dedi.
Adana’da durdurulan TIR’lara ilişkin Mecliste basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Adana’da 3 tane TIR’ın yasadışı silahlı terör örgütlerine silah taşıdığı iddiasıyla aranmak istendiğini, kısmen arama yapıldığını hatırlattı. Tezcan, “Ama TIR’ların MİT TIR’ı olduğu iddiasıyla görevlilerin de MİT görevlileri olduğu iddiasıyla arama belli bir aşamadan sonra durdurulmuş ve tırlar geri alınmıştı” diye konuştu.

BELGELERİYLE ORTAYA ÇIKTI
“Adana’da durdurulan TIR’larla ilgili bu TIR’larla Suriye’de el Kaide terör örgütüne ve IŞİD’e silahlı terör örgütüne yasa dışı silahlı örgütüne silah ve mühimmat götürüldüğü artık belgeleriyle ortaya çıktı” diyen Tezcan tutanakları okudu. Aramanın engellenmesi nedeniyle kısmen tespit yapılabildiğine dikkat çeken Tezcan, “Yapılan kısmi tespitlerin tamamı tutanağa bağlanmış durumda” dedi.

BİRİNCİ SANDIK: 25-30 ADET FÜZE VE ROKET
Tutanağı okuyan Tezcan “Her TIR’da saçtan yapılmış iki şer sandık var, büyük sandıklar var. TIR’ın arka kasasını kapsayacak şekilde. 3, 3, 2 metre ebatlarında iki şer saç sandık. Toplam 6 sandıkta mühimmat taşınıyor” dedi. Tezcan birinci TIR’da çıkanları şöyle sıraladı: “Birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 30, 50 milimetre ebatlı füze ve roket hassas tapaları. 40, 30, 15 santimetre ebatlı yaklaşık 15 ahşap sandık içerisinde her sandıkta 24 civarında bomba atar mühimmat yani 15 sandıkta yaklaşık 300’e yakın 450’ye yakın bomba atar mühimmat.”

İKİNCİ SANDIK: 20-25 ADET FÜZE ROKET
İkinci sandıkta çıkanların tutanağa bağlanmış olduğunu söyleyen Tezcan burada çıkanları da şöyle sıraladı: “Bunlar tahmini. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket. 40, 30,15 santimetre ebatlarındaki ahşap sandık. 25-30 adet ahşap sandık. Bunların içinde 60 milimetre çapında havan mühimmatlarının bulunduğu tespit edilmiş ve 5-6 çuval içinde de uçaksavar mühimmatı bulunduğu tespit edilmiş.

İKİNCİ TIRDA: 90-100 ADET TOP MERMİSİ
İkinci TIR’da neler olduğunu da tutanaktan okuyan Tezcan, “İkinci TIR’ın tutanağı burada. İkinci tırda 90-100 adet top mermisi” dedi.
Üçüncü TIR’da, hiç arama yapılamadığını belirten Tezcan, “Sadece sandıkların kapağını kaldırabiliyorlar. Bunun da tutanağı mevcut. Üçüncü TIR’da çap ve miktarı tespit edilemeyen gelişigüzel konulmuş mühimmatlar olduğu tespit edildi diyor” diye konuştu.

‘ESENBOĞA HAVAALANINDAN YÜKLENİYOR’
Bu TIR’ların Ankara’da Esenboğa Havaalanı’ndan yüklendiğini söyleyen Tezcan şunları kaydetti: “19 Ocak günü sabah karşı saat 02.30’da Esenboğa Havaalanından yükleniyor ve yabancı uyruklu bir uçaktan yükleniyor. Ve yine şoförün beyanına göre TIR’lar Reyhanlı’ya götürülüyor. Reyhanlı’da sınıra kadar şoförler götürüyor. Sınırdan sonra şoförler TIR’ları MİT elemanlarına teslim ettiklerini ifade ediyorlar. MİT elemanları sınırdan geçirip Suriye’ye el Kaide ya da IŞİD militanlarına teslim edip silahları geliyor. Şoförler bunu daha önce de birkaç kez yaptıklarını söylüyorlar.” Sistemli bir şekilde MİT’in ve iktidarın kontrolünde bölgeye silah sevkiyatı yapıldığını ileri süren Tezcan, “Resmi belgelerle el Kaide terör örgütüne bölgede silahlı terör örgütlerine Türkiye’den Türk istihbarat birimlerinin desteği altında silah ve mühimmat taşınmıştır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Akün ve Şinasi Sahnelerinin ihalesi iptal edildi

SONRAKİ HABER

ODTÜ yolu projesi halkın çıkarına değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...