19 Temmuz 2014 19:28

HDP: Rojava devrimi bizim de devrimimizdir

alkların Demokrasi Partisi (HDP), Rojava Devrimi ve Kobanê direnişini selamlayarak, “Rojava Devrimi, gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

HDP: Rojava devrimi bizim de devrimimizdir
Paylaş

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Rojava Devrimi ve Kobanê direnişini selamlayarak, “Rojava Devrimi, gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından Rojava Devrimi’nin 2. yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, 2 yıldır devam eden ambargolara, kuşatmalara ve her türlü saldırılara karşı Rojava halklarının devrime sahip çıkarak, Ortadoğu’da eşit ve bir arada yaşama modelini inşa etmelerinin, tüm Ortadoğu halkları için yol gösterici olduğu dile getirildi. Rojava’da yaşanan toplumsal dönüşümün, orada yaşayan halkların özgür ve demokratik bir gelecek inşa etme çabalarının son derece değerli olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Rojava’da elde edilen kazanımı ortadan kaldırmaya çalışan geniş bir cephenin IŞİD şahsında Rojava Devrimi’ni boğmaya çalışması ve Kobanê’ye saldırması hepimiz için bir seferberlik ve dayanışma gerekçesidir. Suriye Kürdistanı’ndan Türkiye’ye geçmeye çalışan sivillerin sınırda vurulması, insani yardımlara sınırların kapatılması, el Nusra ve el Kaide türevi çetelere lojistik destek, silah ve para verilmesi karşısında; Türkiye’deki özgürlük ve demokrasi güçleri, Rojava Devrimi’nin ikinci yılını kendi devrimleri gibi sahiplenmektedir.”

Duvarlarla, tel örgülerle, mayınlı arazilerle Kürt halkı arasındaki doğrudan ilişkiyi, fiziki ve fikri bağı, duygu birliğini bozma çabalarının ve onlarca yıldır uygulanan şiddete dayalı inkar ve imha politikalarının boşa çıktığı belirtilen açıklamada, “Rojavalılar Türkiye halklarının dostudur. Rojava Devrimi, gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır.  19 Temmuz 2012’de Kobanê kentinde başlayan ve dalga dalga yayılan Rojava Devrimi’nin ikinci yılını en içten duygularımızla selamlıyoruz. Rojava halkı yalnız değildir” denildi.

‘ROJAVA ÖZGÜR YAŞAMIN ADIDIR’

Rojava devriminin 2. yıl dönümünde bir mesaj yayınlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Rojava devriminin Kürtlerin kimliksiz, statüsüz, yoksulluk ve sömürgecilik kıskacını parçaladığı, yeni özgür bir yaşamı yaratmanın adı olduğunu söyledi. Demokratik özerkliğin Rojava’da yaşam bulduğunu söyleyen Tuğluk, “Ortadoğu’da esen mezhepçilik, milliyetçilik ve ırkçılık rüzgarına karşı, Rojava çölde bir vaha gibi parıl parıl parlıyor” dedi. Açıklamanın devamında şunlar ifadelere yer verildi: “Bu sessizlik, suç ortaklığından ileri gelmektedir. Hiç kuşku yok ki IŞİD’in Kobanê’yi işgal etme hamlesinin arkasında büyük bir ittifak var. Küresel, bölgesel ve kimi yerel güçler IŞİD’i Rojava Devrimi’nin boğulması için bir enstrüman olarak kullanmaya çalışıyor.” (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Kadını köleleştiren zihniyete karşı savaşıyoruz’

SONRAKİ HABER

AKP hükümeti İsrail\'e karşı adım atmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...