19 Temmuz 2014 16:42

Ukrayna’dan Rusya’ya ceset suçlaması

Ukrayna Hükümeti, ülkenin doğusundaki Rusya yanlılarının, düşen Malezya uçağının enkaz alanındaki delilleri yok etmeye çalıştığını ve 38 cesedi kaza mahallinden götürdüğünü iddia etti

Paylaş

Ukrayna Hükümeti, ülkenin doğusundaki Rusya yanlılarının, düşen Malezya uçağının enkaz alanındaki delilleri yok etmeye çalıştığını ve 38 cesedi kaza mahallinden götürdüğünü iddia etti. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Teröristler, Rusya’nın yardımıyla, uluslararası suçların kanıtlarını yok etmeye çalışıyor.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, yolculara ait 38 cesedi Donetsk’te bulunan bir morga götürdüğü iddia edildi.
Ukrayna’daki Rusya yanlıları, uluslararası gözlemcilerin 298 yolcusuyla birlikte Doğu Ukrayna’da düşen uçağın enkazını inceleyebileceğini söylemişti. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), “Ukraynalı ve Rus yetkililerin de katıldığı video konferansta ayrılıkçılarla görüşüldü ve ayrılıkçılar soruşturma kapsamında Ukraynalı yetkililerle işbirliği yapmayı kabul etti” dedi.

Ancak son olarak AGİT sözcüsü, siteye erişimin silahlı adamlar tarafından kontrol edildiğini ve havaya bir el ateş açıldığını söyledi. Rusya ise Batı’yı, Moskova’ya karşı bir enformasyon savaşı yürütmekle suçladı.
Rus Savunma Bakanlığı uçağın düştüğü sırada Ukrayna’nın uçaksavar sistemlerinin ne yaptıklarının detaylarını vermesini istedi.
MH17 sefer sayılı uçağın Perşembe günü doğu Ukrayna’da Rus yanlılarının elindeki bir alandan atılan füze tarafından vurulduktan sonra düştüğüne inanılıyor. Uçaktaki 298 kişi öldü. Bunlar arasında 80 çocuk da var. Boeing 777 tipi uçak Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a uçuyordu.
Ukrayna hükümeti ve Rusya yanlıları uçağın düşüş nedeni konusunda birbirilerini suçluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Aklanma yeri sandık değil’

SONRAKİ HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...