19 Temmuz 2014 16:27

İrfan Şahinbaş’a silahla girdiler!

Devlet Tiyatroları (DT) İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu kampüse sabah saatlerinde eli silahlı şirket elemanları tarafından adeta baskın yapıldı. Şirket elemanları sahnenin güvenlik görevlilerine saldırdı, saldırıda biri kadın 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

İrfan Şahinbaş’a silahla girdiler!
Paylaş

Devlet Tiyatroları (DT) İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu kampüse sabah saatlerinde eli silahlı şirket elemanları tarafından adeta baskın yapıldı. Şirket elemanları sahnenin güvenlik görevlilerine saldırdı, saldırıda biri kadın 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Devlet Tiyatrolarının (DT) Yenimahalle’de bulunan İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesine öğle saatlerinde SS İvme Yapı Kooperatifi adlı firmaya bağlı yaklaşık 60 kişilik silahlı bir grup saldırdı. Mahkeme kararı olmasına rağmen alana izinsiz giren silahlı grup, duruma müdahale etmek isteyen tiyatronun güvenlik görevlilerini darp etti.

GÜVENLİKÇİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Kampüs içerisinde güvenlik görevlilerini kovalayan saldırganlar biri kadın 4 güvenlik görevlisini yaraladı. Kadın güvenlik görevlisinin saldırının etkisiyle kalp krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılar Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırıldı. Daha önce de aynı firma gece yarısı Sahne arazisine iş makinalarıyla girerek, çok sayıda ağaç kesmiş, tiyatroya ait binaları tahrip etmişti. Valilik ve belediye kararı tarafından “dokunulmayacak bölge” ilan edilen arazi hakkında yargı süreci de devam ediyor.

‘VALİLİK KARARINI TANIMIYORLAR’

Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren Kültür Sanat-Sen Genel Eğitim, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Alper Tazebaş, firmanın verilen kararlara uymadığını ve valiliğin çektiği çitleri dozerlerle yıktığını aktardı. Tazebaş, sahnelerin olduğu alanda firmanın kendi tel örgülerini çekmek istediğini, bunu yaparken de güvenlik görevlilerinin uyarılarına saldırıyla karşılık verdiğini söyledi.

‘MÜSAMAA GÖSTERİYORLAR’

Olay yerine giden DT yetkilileri ve sanatçılara saldırıldığını dile getiren Tazebaş, yaklaşık 60 kişilik eli sopalı ve silahlı bir grubun sürekli orada bulunanları taciz ettiğini söyledi. Tazebaş, saldırgan grubun, tehdit ve saldırı girişimlerine karşı umarsız tavır almasından cesaret aldığını ifade etti.

GECE BASKINI DA YAPMIŞLARDI

Kültür ve sanat emekçileri, Şubat’ta gerçekleştirdikleri açıklamada, içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve Stüdyo Sahne’nin de bulunduğu Devlet Tiyatroları (DT) tarafından 60 yıldır kullanılan arazinin yıkım kararıyla işgal edilmeye çalışıldığını söyleyerek tepki göstermişti. Arazinin, Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından Devlet Tiyatrolarına tahsis edilmiş olduğunu, DT’ye tahsis edilmeyen bölümünün 2005 yılında SS. İvme Yapı Kooperatifi’ne herhangi bir ölçüm yapılmadan ve Devlet Tiyatroları’na sorulmadan satıldığı ifade edilmişti. Söz konusu arazide, Mart ayında ikinci bir gece baskınıyla ağaç katliamı yapılmıştı. Hem mahkeme hem belediye ve valilik tarafından dokunulmayacak bölge ilan edilen araziye yönelik saldırıya ve ağaçların katledilmesine tepki gösteren tiyatro sanatçıları çadır kurarak gece nöbeti eylemine başlamış ve protesto konserleri gerçekleştirmişti. Açılan davanın ardından bölgedeki yıkım durdurulmuştu.

BAKAN ÖMER ÇELİK, TEPKİ GÖSTERDİ

Saldırıya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Bakan Ömer Çelik, "Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz." dedi.

Bakan Ömer Çelik'in konuya ilişkin attığı twit şöyle; "DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda çalışanlarımıza yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz. DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda gerçekleşen barbarca saldırı hakkında an be an bilgi aldık. Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Filistin için Kürecik üssünü kapat’

SONRAKİ HABER

Dünya İslam Bilginleri, sonuç bildirgesini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...