18 Temmuz 2014 17:44

Irmağa vatandaş sahip çıktı…

Kirazlimanı Mahallesi’nde ırmak yatağının doldurulup yol yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. İş makinelerinin önüne çıkan vatandaşlar, çalışmayı durdurdu.

Irmağa vatandaş sahip çıktı…
Paylaş

Kirazlimanı Mahallesi’nde ırmak yatağının doldurulup yol yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. İş makinelerinin önüne çıkan vatandaşlar, çalışmayı durdurdu.

Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi’nde AKTEN firması tarafından taşa ocağına ırmak yatağından yol açılmasına karşı eylem yapan mahalle halkı ile firma karakolluk oldular. İş makinesinin önünü kesen vatandaşlar, çalışmayı durdurdular. Polis firma yetkilerini ve çalışmayı protesto eden köylüleri karakola götürdü.

'2 TANE MAHKEME KARARI VAR'

Mahkeme kararına rağmen çalışma yapıldığını belirten Osman Gül, ırmağın doldurulup yol yapıldığını söyledi. Irmak yatağının doldurulduğuna dair ellerinde DSİ’nin raporunun bulunduğunu da ifade eden Osman Gül; “2002 yılından bu yana AKTEN firması bütün yasalara aykırı olarak, dere yatağı yol olmadığı halde doldurarak yol açıyor. Buradan yol açarak ileride bulunan taş ocağına ulaşmak istiyor. Yol kenarlarındaki ağaçlar kesildi. Biz açtığımız davayı kazandık. Buna rağmen burada fiili durum yaratarak buradan geçmeye çalışıyor. Irmak yatağı burada vatandaşın arazisine sıkıştırılmış durumda. Bu ırmakta her hangi bir taşkın olduğunda bu su nereye gidecek. Bu su buradan vatandaşın arazisine gidecek. Geçenlerde yapmış olduğumuz şikâyet üzerine DSİ’den memurlar geldi. Burada 500 metre uzunluğunda dere yatağının doldurulduğuna dair tutanak tuttu. Burası şimdi küçük bir ırmak görülebilir. Geçmişte 1949 yılında bu ırmakta 3 tane vatandaş yaşamını yitirdi. Dolayısı ile bu dere çok azgınlaşabiliyor. Elimizde DSİ’nin raporu var. Bir su taşkının da ayrıca 9 tane ev burada risk altında. Buraya müdahale edilmesi lazım. DSİ’ye müracaat ettik. DSİ burayı gelecek eski haline getirecek. Burası ile ilgili 2 tane dava kazandık. Eski haline gelmesi için DSİ’nin çaba göstermesi gerekiyor. Biz ırmağın eski haline getirilmesini istiyoruz” dedi.

'ARAZİMİZ TEHDİT ALTINDA'
Ayla Köse, ise yaptığı açıklamada “Yan tarafta bulunan arazi benim arazim. ‘Su arıyoruz’ diye ırmağı dolduruyorlar. Arazimiz tehdit altında, ‘taş ocağına yol açacağız’ diye binlerce kişi risk altındadır” diye konuştu. (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

Şişecam işçileri grev yasağına karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Bonzaiden bir ölüm daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...