17 Temmuz 2014 14:10

'SBF'de siyaset yapmaya devam edeceğiz'

Mülkiyeliler Birliği ve akademisyenler, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanı Yalçın Karatepe'ye açılan soruşturmalar ve öğrencilere yönelik baskılara sessiz kalmayacaklarını söylediler.

\'SBF\'de siyaset yapmaya devam edeceğiz\'
Paylaş

Mülkiyeliler Birliği ve akademisyenler, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanı Yalçın Karatepe'ye açılan soruşturmalar ve öğrencilere yönelik baskılara sessiz kalmayacaklarını söylediler. Basın toplantısı düzenleyen akademisyenler, açık hedef haline getirilen fakültelerini savunmaya, siyaset yapmaya ve bilim üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Gazetemiz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanı Yalçın Karatepe'ye “görev yerini terk ettiği” gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurmuştu. Karatepe'nin hükümete yakın gazetelerde hedef gösterilmesinin ardından Dekan hakkında "terör örgütlerinin SBF’de hâkimiyet kurmasına fırsat vermek" suçlamasıyla ikinci bir soruşturma açılmıştı. Soruşturmalara ilişkin Evrensel'e konuşan Dekan Karatepe, "Siyaset yaptığımı söylüyorlar. Burası Siyasal Bilgiler Fakültesi. Burada başka ne yapmamızı bekliyorlardı?" diyerek tepki göstermişti.

'İFTİRA VE YILDIRMA ÇABASI'
Mülkiyeliler Birliği, Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube (Üniversiteler Şubesi), Türkiye’de Araştırma ve Öğretim Özgürlüğü Uluslararası Çalışma Grubu (GİT Türkiye), Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği ve Üniversite Konseyleri Derneği, dün Dekan Karatepe ve öğrenciler üzerinde artan baskıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren, Mülkiye'ye yönelik artan iftira, karalama ve yıldırma çabalarının devam ettiğini, hocalardan savunmalar istendiğini, demokratik haklarını kullanmaya çalışan öğrencilerin  de gözaltına alındığını, haklarında soruşturmalar başlatıldığını söyledi. Eren, "Görece yüksek mevkilerden alınan naçizane buyruklarla yıldırılmaya çalışılan mektebimizin dekanından içi boş ve mesnetsiz iddialarla savunma istenmesi de gelinen noktayı özetliyor. Fakültemize, idarecilerimize, hocalarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza karşı hiçbir temele dayanmayan haksız, yersiz ve sistemli saldırılar camiamıza zarar vermek şöyle dursun; daha çok kenetlenmemize ve daha çok mücadele etmemize katkı sağlayacaktır. Fakültemize sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BİNA İÇLERİNDE 'GÜVENLİK' ARTTI

Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi adına söz alan Meltem Kayıran, saldırı ve baskılara soruşturmaların yanı sıra bina içlerinde de farklı uygulamalarla devam edildiğini söyledi. Kayıran, yaşananları "Bütün bu süreç içerisinde fakültemizde ana giriş kapıları dışındaki tüm kapılar kilitlendi. Bina içerisine ek güvenlik kameraları gündeme getirildi, Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) personel sayısı da artırıldı. Yine kapılarda da öğrencileri terörize eden bir kimlik kontrolü başlatılmış, ÖGB personeli de bina da asılan afişleri toplamaktadır. Öğretim elemanlarının astığı konferans, panel, basın açıklaması duyuruları ve afişleri de tek tek sökülmektedir" diye anlattı. Tutuklanan Kürt öğrencilerin durumuna da dikkat çeken Kayıran, öğrencilerin eğitim haklarının elinden alınmasına tepki gösterdi.
Üniversiteler Konseyleri Derneği ve Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği temsilcileri de yapılan saldırılara karşı ortak mücadele vurgusu yaptı. GİT Türkiye adına konuşan Tuğba Yıldırım da, üniversitelere ve bilime yönelik artan saldırılara ilişkin rapor hazırladıklarını bildirdi.

SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRENCİLER CEZAEVİNDE!

Geçtiğimiz aylarda Kürt öğrenciler Muhammet Kaya ve Adnan Dural da ırkçı bir grubun satırlı saldırısına uğramıştı. Elde edilen görüntülere rağmen saldıran gruplara ilişkin hiçbir hukuki süreç başlatılmazken, mağdur öğrenciler "terör örgütü üyesi" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Ukrayna uçağını düşürdü

SONRAKİ HABER

Konak Belediye Başkanı Pekdaş: Konak tünelleri hukuksuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...