16 Temmuz 2014 15:16

Sınırda kardeşlik cemi

IŞİD’in Kobanê’ye dönük saldırılarına karşı sınırda devam eden nöbet çadırı eylemine dün önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Alevi Fikir Topluluğu dün Kobanê yapılan eyleme destek ziyareti gerçekleştirdi.

Sınırda kardeşlik cemi
Paylaş

IŞİD’in Kobanê’ye dönük saldırılarına karşı sınırda devam eden nöbet çadırı eylemine dün önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Alevi Fikir Topluluğu dün Kobanê yapılan eyleme destek ziyareti gerçekleştirdi. Direniş alanı girişte alkış ve sloganlarla karşılanan Alevi kurumları, ‘Diren Rojava Kızılbaşlar seninle’,  ‘Diren Kobanê Aleviler seninle’ sloganları attı.

‘BİZ DOSTUZ, YARENİZ’

Eylem alanında Alevi kurumları adına ortak açıklamayı okuyan Garip Dede Dergâhı Başkanı Celal Fırat, Anadolu ve Kürdistan coğrafyası halkları ile inançlarının birbirinin düşmanı değil, dostu ve yareni olduğunu söyledi. Katliamların kader gibi algılandığı bir coğrafyada Kürt halkının, zalimlere inat kaderin bozuk yazgısını silme iradesi gösterdiğini belirten Fırat, “Aleviler olarak bizim için IŞİD ve benzeri katliamcı çetelere karşı direnmek ibadet kabilindedir. Rojava, Hama ve Halep, inancımızın hakkı ve hakikati uğruna kanıyla direniş destanı yazdıkları topraklardır” dedi.

‘IŞİD MUAVİYE ZİHNİYETİNİN TEMSİLCİSİDİR’

“Mazlumun kanı ve canı için Zülfikar kuşanma zamanıdır” diyen Fırat, “IŞİD, Muaviye zihniyetinin temsilcisidir. IŞİD çetelerinin, Rojava’da Kürt halkına, Suriye’de Alevi toplumuna karşı yaptığı katliamlar Yezid’in Kerbela’da yaptıklarının devamıdır. Kerbela’dan, Madımak’a, Maraş’tan Roboskî’ye, Çorum’dan Kobanê’ye kadar yaşanan tarihte mazlum biziz. Rojava’da zulüm yenilecektir. Bu mücadele bizim de mücadelemizdir demek için buradayız” şeklinde konuştu.

ZALİME KARŞI BİRLEŞMEMİZ GEREKİYOR

Basın açıklamasının ardından kurum temsilcileri de kısa açıklamalar yaptı. Alevi dedeleri adına konuşan Bektaş Dede, “Ustalarımız 73 millete bir nazarda bakılmalı demiştir. İşte bunun için ezilen halklarımıza desteğe geldik. Tüm halklar ve inançlar birleşmediği sürece Yezid’in askerlerinin saldırıları sürecektir. Ülkemiz içerisinde de Yezid’in düşüncesini yürütenler Kürtlere, Alevilere baskı yapmaktalar” şeklinde konuştu. Bu düşünceyi yürütenlere karşı birleşik mücadelenin zorunlu olduğunu vurgulayan Bektaş Dede, “Yezid’in ordusuna karşı el ele vermeliyiz” dedi. (Birecik/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapadokya yeniden ‘Güzel atlar ülkesi’ne dönüyor

SONRAKİ HABER

BBC çalışanları greve çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa