16 Temmuz 2014 12:51

'El ele verirsek ülke kurtulur!'

Ülkeyi liderlerin ve başbakanların değil, el ele verecek olan emekçilerin kurtaracağına dikkat çeken Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş “Ben sizi kurtarmaya geldim diyenler bizim başımıza en çok çorap örenlerdir” dedi.

\'El ele verirsek ülke kurtulur!\'
Paylaş

Arzu ERKAN
Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Ülkeyi liderlerin ve başbakanların değil, el ele verecek olan emekçilerin kurtaracağına dikkat çeken Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş “Ben sizi kurtarmaya geldim diyenler bizim başımıza en çok çorap örenlerdir” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında il gezileri gerçekleştiren Selahattin Demirtaş, Darıca’da HDP ilçe binası önünde emekçilere seslendi. Buradaki programının ardından İzmit’e geçti. İzmit Tanyıldız Düğün Salonunda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Demirtaş, burada Kocaeli’deki emekçilere seslendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi tarafından işten atılan ve 44 gündür hastane önünde direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçilerle de bir süre sohbet eden Demirtaş, işçilerin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

Başkaları gibi koltuk özlemiyle yola çıkmadıklarını, Türkiye halkına yeni bir yaşam çağrısı yaptıklarını ifade eden Demirtaş, “Türkiye’nin yüzde 80 emekçilerdir ama onları yönetenler asla onların temsilcisi olmadı” dedi. İlk defa cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ezilenlerin taleplerinin görünür olduğunu kaydeden Demirtaş, “Bavulla para taşıyanlar değil bu ülkenin gerçek sahipleri olan emekçiler olarak biz varız. Adayız” dedi. Emekçilere reva görülenin kaderleri olmadığını kaydeden Demirtaş şunları söyledi: “O nedenle Çankaya’da artık halkın iradesi olsun istiyoruz. Öyle bir cumhurbaşkanı olsun ki, parlamento işçinin aleyhine bir yasa yaptığında da, parlamento doğayı katledecek, kadının özgürlüğünü kısıtlayacak bir yasa yaptığında da gözünü kırpmadan veto edip geri göndersin böyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kocaeli Üniversitesinin bahçesinde 43 gündür kendini Tanrının gölgesi zannedip de bu işçilerle görüşmeyen rektörün atamasını yapamayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz.”

Bu ülkenin emekçilerin el ele vermiş, temiz duyguları ile değişeceğini ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “Bu ülkeyi liderler, başkanlar kurtarmaz. Sizler ancak el ele verirseniz bu ülke kurtulur. Ben sizi kurtarmaya geldim diyenler bizim başımıza en çok çorap örenlerdir. Ancak ezilenlerin, ötekileştirilenlerin birliği bizi kurtarabilir. Ancak Soma’daki ailelerle Roboskî’deki ailelerimiz, Lice’deki ailelilerimizle Gezi’deki ailelerimiz el ele verirse yani bütün kimliklerimizle eşitçe, adilce el ele verirsek kurtuluruz. Tayyip Bey, Ekmel Bey, Demirtaş bunlardan biri bizi kurtaracak demeyin. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Ben işte bu mesajı bu birlik ruhunu taşımak için, bu yalanı kırmak için aday oldum.”

BAŞBAKANA TEPKİ
Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Demirtaş, “Bu kadar öfke, bu kadar kin biriktirmiş, bu kadar halktan nefret eden biri, halkın başkanı nasıl olacak” diye sordu. Demirtaş, “Herkes sizin gibi bavullarla euro, dolar evine dolduramıyor. Bir ekmek alırken hesap yapıyor bu ülkenin insanı. Bir ekmek fazla aldığında ‘Ay sonunu çıkarır mıyım?​’ diye hesap yapıyor” dedi.

‘EMEK BİZİM İÇİN KUTSAL’

Daha önce Darıca'da halka seslenen Demirtaş şunları söyledi: “Sanayiinin kalbinin attığı Darıca, Kocaeli, Gebze gibi bölgelerde işçiler en zor koşullar altında köle gibi çalıştırılıp asgari ücret adı altında komik rakamlarla geçinmesi isteniyor. Cumhurbaşkanı olduğumda işçinin emekçinin zararına olan tüm önergeleri veto edeceğim, ezilen sömürülen işçi sınıfının cumhurbaşkanı olacağım.”

Kendisinin seçilmesi durumunda Çankaya'nın ne parlamentonun ne de iktidarın onay mevkii olmayacağını kaydeden Demirtaş, Çankaya'da ezilenleri temsil eden bir irade olacağını söyledi.

‘O KOLTUK HALKINDIR’

“Asla zalimin karşısında boynumuzu bükmedik” diyen Demirtaş, kendilerinin ülkenin tüm ezilenlerinin birliğinin garantisi olduklarını söyledi. Demirtaş diğer adaylara da seslenerek, “Çankaya'da koltuk hayalleri kuranlar o koltuk size kolay kolay yar olmayacak. O koltuk bu halkın malıdır ve bu halkın malı olmaya devam edecek” dedi. Yurttaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yurttaşlara sandığa gitme çağrısı yaparken sarf ettiği "Tıpış tıpış gideceksiniz" sözlerine atıfta bulunarak “Biz 'Tıpış tıpış gidin' demiyoruz. Siz onurla, gururla, gümbür gümbür gidip oylarınızı kullanırsınız" dedi. Yurttaşlara seçim çalışmalarına da aktif katılma çağrısında bulunan Demirtaş, “24Aağustosa, yani ikinci tur seçimlerine kadar seçim için çalışmayı tüm gücünüzle sürdürün, kapı kapı mahalle mahalle gezeli. Diğer adayların arkasında devlet ve patronların desteği var biz ise birbirimizden destek almalıyız” diye konuştu.

Demirtaş, Darıca'daki programının ardından Kocaeli'ye doğru yola çıktı. Demirtaş Kocaeli'nde yurttaşlarla yapacağı salon toplantısının ardından Bursa'daki programlarına katılmak üzere Bursa'ya geçecek.

ÖNCEKİ HABER

THY’nin IŞİD\'e militan taşıdığı iddası

SONRAKİ HABER

Maden ocağının kapatılmasına karşı TTK\'ya yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...