15 Temmuz 2014 20:19

IŞİD katliamını görmezden geldi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’de İsrail’in yaptığı katliamlara ve Suriye’de Esad’ın yaptığı katliamlara tepki gösterirken, Rojava’da IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamları ise görmezden geldi.

IŞİD katliamını  görmezden geldi
Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’de İsrail’in yaptığı katliamlara ve Suriye’de Esad’ın yaptığı katliamlara tepki gösterirken, Rojava’da IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamları ise görmezden geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, önemli yasalar için Meclisi açık tutmaya devam ettiklerini söyledi. “Çerçeve yasa”ya değinen Erdoğan, “çözüm süreci” yolunda ileri bir safhaya geçtiklerini kaydetti. Erdoğan, Soma’da meydana gelen katliamın ardından devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini ileri sürerek, “Hayatını kaybeden 301 madenciden 234’ünün yakınlarına aylık bağlama işlemleri tamamlanmıştır. Şimdi yapacağımız kanun değişikliği ile 67 madencinin yakınlarına da aylık bağlayabileceğiz. Bu tasarı ile yaşamını yitiren madencilerin borçlarını siliyoruz” diyerek, “torba yasa” tasarısını savundu.

İHMALLERİ UNUTTU!

Soma’da faaliyetleri durdurulan madenlerde çalışan madencilerin 3 ay boyunca ücretlerinin İŞKUR tarafından ödeneceğini söyleyen Erdoğan, “torba tasarısı” ile madencilere önemli düzenlemeler getirdiklerini savundu. Erdoğan, madencilerin 55 olan emeklilik yaşını 50’ye düşüreceklerini söyledi. Soma’nın üzerinden 2 ay geçtiğini kaydeden Erdoğan, konuşmasında ihmallere vurgu yapmazken, sürekli “Ciddi dayanışma oldu” demesi dikkat çekti.

PARA İLE ACIYI UNUTTURMA ÇABASI

Erdoğan, “Nakit yardım hesaplarında toplanan 46.5 milyon lirayı hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerine 154 bin TL olarak paylaştıracağız. Yani yakınlarını kaybeden her bir aileye 154 bin TL ödeme yapılacak. Kendi barınma ihtiyaçları için şu andaki tabloya göre toplam 2 adet de konut yapılıyor. Konutlar Doğuş Holding tarafından bizzat yapılıyor. Bu bağlamda yardım kampanyasını artık sonlandırıyoruz” dedi. Erdoğan, ayrıca Soma’da gençler için spor kompleksi oluşturduklarını kaydetti.

ERDOĞAN’A GÖRE EŞİT ŞARTLAR YOK!

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mitinglerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Erdoğan, kendilerinin “monşerlikten” gelmediğini halkın içinden geldiğini savundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde şartların eşit olmadığı eleştirilerini değerlendiren Erdoğan, şartların eşit olmadığını ve bütün muhalefetin AKP karşıtlığında saf tuttuğunu ileri sürdü. Erdoğan, “Bütün güçleri ile karşımızdakilere destek oluyorlar. Pensilvanya şebekesi de bunların arkasında duruyor. Bazı uluslararası güçler de bunları destekliyor. Yani 2 adaya karşı değil geniş bir bloka karşı savaşıyoruz. Eşit bir yarışta değiliz. Referandumda da bu blok karşımızdaydı. Ama boşa çıkartıldı. 30 Mart seçiminde de karşımızdaydı ama boşa çıktı. Bunlar kirli hesaplar üzerinde ittifak yapıyorlar biz ise milletle ittifak yapıyoruz” dedi.

CEMAATE YÜKLENDİ

Erdoğan, İhsanoğlu’nun “sanal” ve “ithal” bir aday olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz” açıklamasını değerlendiren Erdoğan, “Kendi seçmenine hakaret edeceksin bir de bize diktatör diyeceksin. Kendi mesai arkadaşlarıyla adayı değerlendirmeyenler seçmene de tıpış tıpış gideceksiniz diyor. Biz ise sandıkta seçmenden ricada bulunuyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan, MHP milletvekillerini takip eden ve dinleyenlerin ise Gülen Cemaati olduğunu savundu. Erdoğan, Bahçeli’nin bu mesajı almadığını ve “ihanet şebekesinin” peşine takıldığını ileri sürdü.

ROJAVA’YI GÖRMEDİ

Erdoğan, kendisinin vizyon toplantısına katılan sanatçıların ise linç girişimine maruz kaldığını savundu. Erdoğan, İsrail’in “Devlet terörü” yaptığını, Filistin’in ise can çekiştiğini söyledi. Erdoğan, Suriye ve Filistin’de ise katliamların devam ettiğini vurgularken, Rojava’da IŞİD tarafından yapılan katliamları ise görmezden geldi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sınırı aşan 300 kişi YPG’ye katıldı

SONRAKİ HABER

‘Başbakan palavra attı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...