14 Temmuz 2014 20:24

Somalı maden işçileri Ankara'ya yürüyecek

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan sonra Başbakan ve bakanların verdikleri sözleri hatırlatmak için, DİSK ve Dev - Maden Sen üyesi olan maden işçileri Ankara'ya gidip Meclis'e yürüyecek.

Somalı maden işçileri Ankara\'ya yürüyecek
Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan sonra Başbakan ve bakanların verdikleri sözleri hatırlatmak için, DİSK ve Dev-Maden Sen üyesi olan maden işçileri Ankara'ya gidip Meclis'e yürüyecek.

Soma'da yaşanan facia sonrası madencilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin yapılması söz verilen maddeleri içermesi gereken torba yasa tasarısı yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. Somalı madenciler hükümetin Meclis'e getirdiği torba yasa tasarısının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını vurguluyor. Soma'da yaşanan bu faciadan sonra vaat edilen maden ocaklarında yaşam odası, günlük çalışma süresi, maaşların en az 2 bin lira olacağı sözleri yerine gelmediğini belirten işçiler madenlerde taşeron çalıştırılmaması, yeraltı işçilerine 6 maaş ikramiye verilmesi, ölen madencilerin sivil şehit sayılmasının da torbaya giremediğini ifade ediyor.

Soma'dan 3 otobüs ile yola çıkacak maden işçileri Çarşamba günü Başbakan ve bakanlara verdikleri sözleri hatırlatmak için Meclis'e yürüyecek. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilerin işyerlerine maskeli - satırlı saldırı

SONRAKİ HABER

Uyuşturucuyla Micadele Üst Kurulu oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa