13 Temmuz 2014 18:12

Sıradan bir gençlik kampı değil!

Bu sistem içerisinde bize dayatılan tüketim dolu tatil fikrine karşı üreterek, tartışarak dolu dolu geçen alternatif bir kamp düzenliyoruz. Bunu kampa çağıracağımız tüm arkadaşlarımıza anlatmamız gerek

Sıradan bir gençlik kampı değil!
Paylaş

Utku Hasgül
Kartal
İstanbul


24. Uluslararası Anti faşist Anti emperyalist Gençlik Kampı bu sene 2-10 Ağustos tarihleri arasında İzmir Dikili’de gerçekleşecek. Kampımızın hazırlık çalışmaları ülkemizde ve dünyada çoktan başladı. Bizler de Kartal’daki gençler olarak kamp hazırlıklarımızı başlattık, Kartal’da kamp komitemizi kurduk ve kamp kayıtlarımızı almaya başladık.
Geçen sene  kamp dönüşü kurmuş olduğumuz Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi, bu seneki kamp hazırlık çalışmamızın en büyük ayağı olacak. Klasik kamp hazırlıklarımız (broşür dağıtmak, afiş yapmak vb) dışında bu sene daha renkli ne tür şeyler yapabileceğimizi konuştuk ve herkesten  çeşitli öneriler aldık. Örneğin; müzik atölyemizin yapacağı sokak müziği standımızı daha renkli hale getirecek, yine standımızda kullanmak üzere bir kamp pankartı hazırlayacağız. Sınavlarımızı bitirdikten sonra da kampa katılacak olan arkadaşlarımızla birlikte bir piknik yapacağız. Bu arada sosyal medyada da ‘Kartal Kamp Komitesi’ olarak hesaplarımızı açtık. Komitemizin aldığı kararlar şimdilik böyle, ileride yaptığımız çalışmalarımızı yine Genç Hayat üzerinden sizlerle paylaşacağız.

KAMPIMIZIN İDDİASI VAR


Birlikte üretip birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz, insanca yaşanacak bir dünyanın mümkün olduğunu göstereceğimiz kampımıza dili, dini, ırkı ne olursa olsun Kartal’da yaşayan işçi-işsiz, liseli, üniversiteli tüm gençlerin katılması için uğraşacağız. Kamp komitemizden arkadaşımız Bilgi Berfin Caner, kampın sadece tatil için düşünülmeyen bir yer olduğundan bahsetti ve ekledi: “Bu sistem içerisinde bize dayatılan tüketim dolu tatil fikrine karşı üreterek, tartışarak dolu dolu geçen alternatif bir kamp düzenliyoruz. Bunu kampa çağıracağımız tüm arkadaşlarımıza anlatmamız gerek.”
Onur Tural kampa gidecekler içerisinde deneyimlilerden. Bu onun 5. kampı olacak. Bu sene kamp çalışmalarında daha aktif olmayı düşünüyor. Daha önce kurulan müzik atölyesi kamp çalışması şeklinde devam edecek. Kampın sıradan bir gençlik kampı olmadığını Kartal’daki tüm gençlere duyurmak için düzenli çalışacaklarını anlatıyor.


 ONLAR İLK DEFA KATILACAK
Hayber Halil Akbaş daha önce kampa katılmamış, onun ilk kampı olacak. Dünyanın her yerinden gelen gençlerle 9 gün paylaşacağımızı vurguluyor. Türkiye’de ve dünyadaki tüm gençlerin okullarında yaşadıklarını birbirlerine aktaracaklarını ve sorunlarının çözümlerini birlikte arayacaklarını öğrenmiş. Atölyeler ve konserlerin eğlenceli ve eğitici olacağını belirtiyor.
Özlem Yılmaz da bu sene ilk kez kampa katılacaklardan. Ona göre kampın en önemli yanı liselerde ve üniversitelerde yıl boyu yaşadıkları deneyimleri birbirlerine aktaracak olmaları. Okullarda Berkin Elvan için, Soma için çeşitli eylemler düzenlendiğini bildiriyor ancak örgütsüz olmaktan kaynaklı sorunlar yaşadıklarını da aktarıyor.

ÖNCEKİ HABER

Lice isyandır, insanlığa selamdır

SONRAKİ HABER

Kayseri’de Filistin ve Rojava’ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...