13 Temmuz 2014 15:41

İŞKUR işçileri meclise gidiyor

Van'da 13 Haziran’ da işten çıkarılan İŞKUR işçileri Feqiya Teyran Parkı’ndaki eylemlerinin 30. gününde. Kalıcı bir iş talebiyle parktaki eylemlerine devam eden işçiler topladıkları imzaları Meclise teslim etmek üzere aralarından seçtikleri dört işçiyi Ankara’ya yolladı.

İŞKUR işçileri meclise gidiyor
Paylaş

Van'da 13 Haziran’ da işten çıkarılan İŞKUR işçileri Feqiya Teyran Parkı’ndaki eylemlerinin 30. gününde. Kalıcı bir iş talebiyle parktaki eylemlerine devam eden işçiler topladıkları imzaları Meclise teslim etmek üzere aralarından seçtikleri dört işçiyi Ankara’ya yolladı. Ankara’ya gitmeden önce konuştuğumuz Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın ile konuştuk.

Daha önce de defalarca Ankara’ya gittiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyen Altın, “Milletvekilleri ‘Ankara’ya gelin işinizi halledeceğiz’ diyorlar. Ama daha önce de 12, 13 kez Ankara’ya gittik. Hiçbir sonuç alamadık. Hep aynı şeyleri söyleyip oyaladılar. Ama bu kez kararlıyız. 7 bin 286 kişinin mağdur olmaması için, kalıcı bir iş sahibi olması için, taleplerimiz karşılanana kadar mücadele edeceğiz. Bunun sonucu ölüm, cezaevi bile olsa vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Van/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Silikozis hastası ölüme terk edildi

SONRAKİ HABER

Türkiye tarafındaki köylüler IŞİD’e silahlarla karşılık verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...