12 Temmuz 2014 23:15

İŞKUR işçileri AKP binasının önünde eylem yaptı

Van’da 13 Haziran’da işten atılan İŞKUR işçileri eylemlerinin 29. gününde AKP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. AKP İl binasının kapısı çevik kuvvet tarafından işçilere kapatıldı.

İŞKUR işçileri AKP binasının önünde eylem yaptı
Paylaş

Umut YEĞİN
VAN

Van’da 13 Haziran’da işten atılan İŞKUR işçileri eylemlerinin 29. gününde AKP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. AKP İl binasının kapısı çevik kuvvet tarafından işçilere kapatıldı. Önümüzdeki hafta topladıkları 40 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletmek üzere Ankara’ya gidecek olan işçilere, AKP’liler tarafından “boşuna gelmeyin” denildiği iddia edildi. Bunun üzerine taleplerinin dikkate alınmadığını dile getiren işçiler, AKP Van İl Başkanlığı binası önüne gelerek oturma eylemi yaptı.

Uzun süre “işçiler burada vekiller nerede” sloganları atarak AKP Van Milletvekillerini kendileri ile görüşmeye çağırdı. İşçilerin slogan attığı sırada AKP İl binasının pencerelerinden aşağı bakarak gülen AKP’lilere işçiler tepki gösterdi. İşçilerin, milletvekilleri bir açıklama yapana kadar dağılmayarak oturma eylemlerine devam edeceklerini söylemesi üzerine AKP Van Milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk binadan aşağı inerek açıklama yaptı.

'ALMAYIN BÖYLE SOYTARILARI İÇİNİZE'

AKP Van milletvekillerinin aşağıya indiği sırada işçilerden gelen yuhalama seslerine karşılık AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici ‘terbiyesiz’ diyerek, karşı tarafında bulunan polislere ‘bunu alın talimatı’ verdi. AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin yaptığı konuşma sırasında işçilerden “vekilim açız biz” ve “ideolojimiz ekmek bizim” sesleri yükseldi. Bunun üzerine Bilici, “ bizi anlamıyorlar. Provoke etmeye çalışıyorlar. Allah aşkına almayın böyle soytarıları içinize” dedi. Bilici’nin işçilere soytarı demesinden sonra işçilerden biri, “sen kime soytarı diyorsun, buradaki herkes aç. İşinin peşinde” dedi.  İşçilerden birinin “dört çocuğum var evime ekmek götüremiyorum” demesi üzerine Bilici, karşısındaki kitlenin işsiz olduğunu unutarak “almış olduğunuz maaşla bir evin geçinmesi mümkün değil” dedi. İşçiler ise Bilici’ye “biz o maaşa razıyız” diyerek karşılık verdi.

BİLİCİ: SADECE HAK EDENLERİ ALIRIZ

AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise “Üç dönemdir çalışıyorsanız buradaki milletvekilleri, AK Parti teşkilatı, il yönetimi sayesindedir. Bundan sonra da kalıcı olması için elimizden geleni yapacağız” dedi. İşçilerin kalıcı iş taleplerine karşılık Kayatürk, “Aranızdan birkaç temsilci seçerek, Ankara’ya gelirsiniz. Bakansa bakan, genel müdürse genel müdür, gideriz göndeririz, konuşuruz, beraber gideriz” dediği sırada Mustafa Bilici araya girerek “ama sadece hak edenler, çalışanlar” diyerek işçilere gelecek dönem için hepsinin işe alınmayacağı mesajını verdi.

Milletvekilleri binaya döndükten sonra işçilere seslenen Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın ise “duyduğunuz gibi bize “Ankara’ya gelin ilgileneceğiz” diyorlar. Pazar günü Ankara’ya gidiyoruz. Ama bu kez kalıcı bir iş sağlanmayana kadar geri dönmeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Ardından işçiler  “vali istifa” sloganları atarak, eylemlerini sürdürdükleri Feqiye Teyran parkına geri döndüler.

ÖNCEKİ HABER

Doçent öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Oruç: Dikkat bozulur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...