11 Temmuz 2014 06:00

Antik kentlere sanal gezinti

Türkiye’nin gezilip görülmeye değer 118 antik kentinden seçilmiş kareler, Sanal Mimarlık Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Sanal Mimarlık Müzesi bu sergisinde, Araştırmacı Yazar Yaşar Yılmaz’ın 3.5 yıl boyunca tek tek yerinde inceleyip fotoğrafladığı 118 antik kentten seçkiler sunuyor.

Antik kentlere sanal gezinti
Paylaş

Türkiye’nin gezilip görülmeye değer 118 antik kentinden seçilmiş kareler, Sanal Mimarlık Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Sanal Mimarlık Müzesi bu sergisinde, Araştırmacı Yazar Yaşar Yılmaz’ın 3.5 yıl boyunca tek tek yerinde inceleyip fotoğrafladığı 118 antik kentten seçkiler sunuyor. Yazarın “Türkiye’nin Antik Kentleri” adlı sergiye kaynaklık eden kitabı, YEM Yayın tarafından 2014 yılında Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı dilde yayımlanmıştı.  

“Türkiye’nin Antik Kentleri” ve “Ancient Cities of Turkey” adıyla yayına alınan sergiler, Yaşar Yılmaz’ın aynı adlı rehber kitaplarından yararlanılarak hazırlandı. Sergi, tüm Anadolu ve Trakya’ya yayılmış 118 antik kentten, kısa süreli yolculuklarla birbirine bağlanabilecek bir ulaşım düzenine ve topografyaya uyarak, sekiz bölgede alfabetik olarak özel bir seçki içeriyor.
Sergiye konu olan antik kentler, tarihi kaynakların da desteğiyle ortaya çıkan kısa metinler, özgün fotoğraflar ve kısa yol tarifleri eşliğinde sunuluyor. Antik kentlerin pazaryeri, çeşme, tiyatro, hamam gibi kent çekirdeğini oluşturan önemli yapılarının yanı sıra önemli tarihi kişiliklerine, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi vb. temel özelliklerine değiniliyor.
Tarih ve arkeolojiseverler için hazırlanan sanal antik kent turu, www.mimarlikmuzesi.org ve www.archmuseum.org adreslerinden Türkçe ve İngilizce olarak izlenebilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş Maltepe’de iftar yemeğine katıldı

SONRAKİ HABER

Arjantin’in belalısı Almanya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...