10 Temmuz 2014 19:48

Van’da İŞKUR işçilerine polis saldırdı

Van Valiliği’ne yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis plastik mermi, tazyikli su ve biber gazı ile saldırırken çok sayıda işçi ise yaralandı.

Van’da İŞKUR işçilerine polis saldırdı
Paylaş

Van Valiliği’ne yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis plastik mermi, tazyikli su ve biber gazı ile saldırırken çok sayıda işçi ise yaralandı.

Van depremi sonrası İŞKUR tarafından işe alınan ancak 13 Haziran'da işlerine son verilen 7 bin 286 işçinin, kentin en işlek noktalarından Feqiyê Teyran Parkı'nda 27 gündür yaptığı direniş devam ediyor. İşçiler Van Valiliği’ne yürümek amacıyla akşam saatlerinde parkta toplandı. Açıklamada işçilere KESK Van Şubeler Platformu’da destek verdi. KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Salih Erdemir, AKP'nin kamu emekçilerine reva gördüğü güvencesiz çalışma koşullarının ülke genelinde çalışan bütün statüleri etkilediğine değinerek, iktidarın çıkarmış olduğu yasalarla da birçok işçi mağdur edildiğini söyledi. İşçiler açıklamanın ardından üzerinde "Ölümden yana korkum yok, tek korkum unutulmak" yazılı tabutu omuzlarında taşıyarak "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe izin vermeyen polis işçilerin önünü barikat kurarak kesti. Tartışmaların ardından işçiler Cumhuriyet Caddesi’ni iki yönlü trafiğe kapatınca polis işçilere plastik mermi, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahalede birçok işçi plastik mermi ve tazyikli sudan dolayı yaralandı. Polis müdahalesine karşın işçiler ise caddenin ortasında oturma eylemi başlattı. Çevredeki yurttaşların da destek vermesi ile alanda büyük bir kalabalık oluşurken, işçiler vali gelmeden gitmeyeceklerini söyledi. İşçiler sık sık, "Vali istifa", "Sahipsiz memleket, hırsız vekiller" sloganlarını attı.

'BU EYLEMİMİZ DAHA BAŞLANGIÇTI'

Valiliğe yürüyemeyen işçiler Cumhuriyet Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Ethem Altın, demokratik eylemlerinin polis tarafından engellenmesi ve müdahale edilmesini kınadığını belirterek, amaçlarının sadece Van Valiliği önünde basın açıklaması yapıp dağılmak olduğunu söyledi. Altın, "Bu eylemimiz daha başlangıçtı. Bundan sonra eylemlerimizin dozunu artıracağız. Amacımız kan dökmek değil. Eğer kan dökülürse de bunun sorumlusu müdahalede bulunanlardır" diyerek polislerin müdahalesine tepki gösterdi. Altın, Ankara'dan yetkililerin kendilerini çağırdığını Pazar günü Ankara’ya bir heyetin gidip yetkililerle görüşeceğini aktardı.

Açıklamadan sonra işçiler yolu trafiğe açıp, Feqiyê Teyran Parkı'na geçtiler. (VAN)
 

ÖNCEKİ HABER

3 çocuğunu ve kayınpederini katletti

SONRAKİ HABER

2041 belediye icraya verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...