10 Temmuz 2014 15:26

Temmuzda zam yok eylem var

Büro Emekçileri Sendikası (BES), gasbedilen ikramiyeleri ve maaş zammının enflasyon altında kalmasını karşı 15 Temmuz’da yarım gün iş bırakacak.

Temmuzda zam yok eylem var
Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası  (BES), gasbedilen ikramiyeleri ve maaş zammının enflasyon altında kalmasını karşı 15 Temmuz’da yarım gün iş bırakacak.

Ankara’da Gelir İdaresi Başkanlığı önünde yapılan eylemde konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile maliye emekçilerinin gelirlerinde ciddi azalma olduğuna, ücret adaletsizliğinin derinleştiğine dikkat çekti. Sıkça çıkarılan vergi aflarıyla maliye emekçilerinin iş yükünün kat be kat arttığını belirten Aslan, yeni bir vergi affının da torba yasa ile yolda olduğunu hatırlattı.

Aslan, Maliye emekçilerine 3 yıllık ilave iş yüküyle bu süreçte üç ayda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Arslan, ek ödemelerde merkez-taşra ayrımının oratadan kaldırılması ve tüm maliye emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesini istedi. Aynı işi yapanlar arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Aslan, tüm maliye emekçilerinin girebileceği gelir uzmanlığı sınavının açılmasını talep etti.

15 TEMMUZ'DA ZAM YOK, EYLEM VAR

Memur Sen ve Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeyi “satış sözleşmesi” olarak nitelendiren Aslan, tarihte ilk defa kamu emekçilerinin ücretlerine zam yapılmadığı bir süreci yaşadıklarını söyledi. Aslan, ikramiyelerinin verilmesi ve enflasyon farkının ödenmesi için 15 Temmuz'da iş bırakacaklarını dile getirdi.
BES üyeleri illerde de yaptıkları basın açıklamalarıyla 15 Temmuz’da yapılacak eyleme çağrı yaptılar. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ordulu HES’e direniyor

SONRAKİ HABER

Grevci işçilerle dayanışma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...