09 Temmuz 2014 14:38

Yıkıma direnen esnafa polis müdahalesi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mermerciler sitesinde, yıkıma direnen esnaf ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında arbede çıktı.

Paylaş

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mermerciler sitesinde, yıkıma direnen esnaf ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında arbede çıktı. Polis, yıkıma engel olmaya çalışan mermerci esnafına tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mermerciler sitesine sabah saatlerinde gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yıkım kararını uygulamak istedi. Çevik Kuvvet ekipleri de mermercilerin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Yıkım haberini alan esnaf, girişi araçlarıyla kapatarak, ‘3 bin kişi aileleriyle aç kalacak’, ‘Yılbaşına kadar süre istiyoruz’ dövizleri taşıdı.
Yıkım kararını gösteren belediye ekipleri, esnafın yıkıma engel olmamasını istedi. Mermerciler ise aralık ayına kadar süre istedi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince Çevik Kuvvet ekipleri harekete geçti. Emniyet güçleri, girişi kapatan esnafın yolu açmasını ve yıkıma karşı gelmemesini istedi. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan esnafa, tazyikli su ile müdahale edildi. Bunun üzerine esnaf, polise mermer parçalarıyla karşılık verdi. Su ile müdahalenin ardından Çevik Kuvvet unsurları, mermercileri buradan uzaklaştırmak istedi. İşyerlerinin üzerine çıkan mermerci esnafı, buradan polise kiremit savurdu. Emniyet güçleri dağılmakta direnen esnafa, biber gazı kullandı. Çalışanların uzaklaştırılmasının ardından belediyeye ait iş makineleri devreye girdi.

ESNAFTAN GAZLI MÜDAHALEYE ‘ORUÇ’ TEPKİSİ

Belediye ekipleri, sitenin girişindeki bariyerleri, duvarı ve kulübeyi yıktı. İş makinelerinin önüne geçen esnaf, yıkımı durdurmak istedi. Binlerce liralık malzemelerinin bulunduğunu ve kendilerine süre verilmesini isteyen bazı mermerciler sinir krizi geçirdi. Ramazan ayı nedeniyle yapılan gazlı müdahaleye ise bazı esnaf üyeleri, ‘Orucumuz bozuldu’ diyerek tepki gösterdi.
Yıkım çalışmalarının ardından belediye yetkilileriyle esnaf arasında görüşmeler devam etti. Esnafa malzemelerini taşıması için bir hafta süre veren belediye yetkilileri, yıkıma ara verdi. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir hasta tutuklu daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hasta mahpus Yetek için infaz erteleme kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa