09 Temmuz 2014 01:37

3 polisin tecavüzüne uğrayan çocukların babasına ulaştık

Diyarbakır’da geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan 6, 7 ve 10 yaşındaki üç kardeşin babası M.N.E ile görüşmek için randevulaşmış fakat sabaha kadar haber alamamıştık. Sabah ulaştığımız baba ile gün içinde görüşmeye çalışacağız. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu çocuklara tecavüz olayını Efkan Ala'ya sordu.

3 polisin tecavüzüne uğrayan çocukların babasına ulaştık
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır

Diyarbakır’da geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan 6, 7 ve 10 yaşındaki üç kardeşin 3 polisin yıllarca tecavüze uğradığı haberinin yankıları sürüyor. Çocukların, yaşadıklarını babalarına anlatması ve babanın, söz konusu polislerden şikâyetçi olmasıyla dava kamuoyuna yansımıştı.

'TAKİP EDİLDİĞİM İÇİN GELEMEDİM'
Dün gece çocukların babası M.N.E ile görüşmek için randevulaşmış, devamında kendisinden sabaha kadar haber alamamıştık. M.N.E’nin telefonlara uzun süre cevap vermemesinin ardından 'güvenliğinden endişelendiğimiz'e dair bir haber yapmıştık.

TELEFONDA DETAYLARI ANLATAMIYORUM
Sabah saatleri itibariyle M.N.E’ye tekrardan ulaşma çabalarımız sonuç verdi ve M.N.E telefonlarımıza cevap verdi. Gece takip edildiği için, büromuza gelemediğini anlatan M.N.E, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Detayları telefonda uzun şekilde anlatamayacağını kaydeden M.N.E, ilerleyen saatlerde yapacağımız görüşmede yaşananları aktaracağını ifade etti.

SAVCI TAKİPSİZLİK VERMİŞTİ
Şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada savcı, polisler için takipsizlik kararı vermişti. Kentte çeşitli eylemlerle de protesto edilen cinsel taciz davasıyla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Twitter’da @isyankizi rumuzlu kullanıcının, çocukların babası M.N.E ile görüşüp, cinsel taciz davasındaki gelişmeleri detaylı şekilde aktarması üzerine sosyal medyanın da gündemine oturmuştu.

TANRIKULU TECAVÜZÜ MECLİS'E TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da 3 çocuğun polislerin tecavüzüne maruz kalmasını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

Diyarbakır'da 2011-2013 yılları arasında 6 yaşında olan M.E., 7 yaşında olan G.S.E. ve 10 yaşında olan Z.H.E. isimli üç kardeşin, Yenişehir ve Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç polis memuru tarafından tecavüze uğradığının basına yansıdığını belirten Tanrıkulu, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

* Böylesine korkunç bir olay hakkında herhangi bir idari işlem yapılacak mıdır?

* Üç yıl boyunca devam eden sistematik tecavüze, istismara kaç polis memuru karışmıştır? Halen aynı yerde görev yapmaktalar mı?

* İsmi geçen polis memurları F.B, A.Ç. ve O.K. görevde tutulmaya devam edilecek midir?

* Zanlı polis memurları şu anda nerede, hangi kademelerde görev yapmaktadırlar?

* Çocuklarının maruz kaldığı tecavüzleri yargıya taşıyan baba kimler tarafından tehdit edilmiştir? Bununla ilgili bir soruşturma başlatılacak mıdır?

* Adli Tıp Kurumu'nun söz konusu olay konusunda polis memurlarını korumaya yönelik bir rapor sunduğu iddiaları doğru mudur?

* Söz konusu olayın adli merciler tarafından tekrar ele alınarak zanlıların en ağır biçimde cezalandırılması için gerekli soruşturma yürütülecek midir?

* Cinsel istismara maruz kalan çocukların ve olayı yargıya taşıdığı için tehdit edildiğini ifade eden babanın korunması için herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

* Bu korkunç olayın zanlısı olan polis memurları kimler tarafından korunmuştur?

* Üç yıl devam eden sistematik tecavüzden, zanlıların sıralı amirlerinin haberlerinin olmaması mümkün müdür? Olaya göz yuman amirler hakkında ayrıca bir idari soruşturma başlatılacak mıdır?"

DİYARBAKIR EMNİYETİ İDDİAYI YALANLADI!
   
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu öne sürerek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi. Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu iddia etti

Açıklamada Diyarbakır Valiliğinin Yenişehir Polis Merkez Amirliği tarafından iddiada adı geçen personel hakkında yaptığı idari işlemde kovuşturmaya yer olmadığını karar verdiği söylenerek, kamu görevlisinin de iddiada bulunan kişi hakkında iftiraya maruz kaldığı gerekçesiyle dava açtığı söylendi

Açıklamada, iddiada bulunan M.E.'nin Asayiş Şube Müdürlüğü ile Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak, hakaret içerikli sözler sarfetmesi üzerine hakkında adli işlem başlatıldığı ve Eğil Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezasının ertelendiği öne sürüldü.



 

ÖNCEKİ HABER

Bu sefer sambayı Almanya yaptı

SONRAKİ HABER

İsrail Gazze\'yi havadan vurdu: En az 25 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...