08 Temmuz 2014 06:52

Koruma kararı kalktığı gün öldürüldü

Çanakkale’de 2 çocuk annesi bir kadın, eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Şefika Söylemez’in boşanma aşamasında olduğu ve kendisini rahatsız etmemesi için eşi hakkında savcılıkça uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Yusuf Söylemez, 6 Temmuz 2014 günü uzaklaştırma kararı sona erince eşini öldürmüş...

Koruma kararı kalktığı gün öldürüldü
Paylaş

Çanakkale’de 2 çocuk annesi bir kadın, eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Barbaros Mahallesi Yeni Kordon’da bulunan dedesi ve anneannesinin evinde bir süredir kalan 2 çocuk annesi Şefika Söylemez (21), boşanma aşamasında olduğu eşi Yusuf Söylemez (36) ile akşam saatlerinde evin önünde buluştu. Yusuf Söylemez, iddiaya göre eşi Şefika Söylemez’i ikna etmek için evin önünde bir süre konuşmaya başladı. Yusuf Söylemez, ikna edemediği eşini çocuklarının gözü önünde yanındaki ruhsatsız silahla 2 el göğsüne ateş ederek ağır şekilde yaraladı. Çevredeki vatandaşlar silah sesleri üzerine olay yerinde toplandı. Haber verilmesinin ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı, yaralı kadını Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Şefika Söylemez hayatını kaybetti.

Olaydan sonra hastaneye akın eden Söylemez’in yakınları gözyaşlarını tutamadı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda cinayet zanlısı Yusuf Söylemez’i kısa süre sonra olayda kullandığı silahı ile birlikte yakaladı.

KORUMA KARARI KALKTIĞI GÜN ÖLDÜRÜLMÜŞ
Yusuf Söylemez tarafından göğsüne iki el ateş edilerek öldürüldüğü iddia edilen Şefika Söylemez’in boşanma aşamasında olduğu ve kendisini rahatsız etmemesi için eşi hakkında savcılıkça uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Zanlı Söylemez ise 6 Temmuz 2014 günü uzaklaştırma kararı sona erince, eşinin kaldığı, dedesinin Yeni Kordon mevkisindeki evine gitti. Bahçede kendisiyle konuşup barışmak istediği eşini ikna etmeyi başaramayınca, belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek ateş etti.

Cinayetten kısa bir süre sonra Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan katıl zanlısı Yusuf Söylemez, bugün Çanakkale Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye önünde toplanan akrabaları, gazetecileri görüntü almamaları için tehdit etti. Polis ekipleri, yakınlarını adliye önünden uzaklaştırdıktan sonra Söylemez'i adliyeye götürdü.

Öte yandan Şefika Söylemez ise ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehir mezarlığında defnedilecek.

Türkiye'de Haziran ayında en az 17 kadın öldürüldü. Temmuz ayında da kadın cinayetleri devam etti. Son 6 ayda en az 130 kadın cinayeti işlendi. (Çanakkale/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray\'ın Prandelli\'ye ödeyeceği ücret açıklandı

SONRAKİ HABER

Esenyurt\'ta Caferi Camisi kundaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...