07 Temmuz 2014 06:00

İhbar tazminatı bizim güvencemiz

60 ülkede 150’ye yakın fabrikası bulunan bebek bezi ve kadın pedi üreticisi Kimberly Clark’ın İstanbul Pendik işletmesinde çalışan 236 işçinin başlattığı grev, 11. gününü geride bıraktı. Toplusözleşmede ücret dengesizliğinin giderilmesinin yanı sıra ihbar tazminatının hesaplama süresinin artırılmasını isteyen işçiler, ihbar tazminatı maddesinin kendileri için iş güvencesi anlamına geldiğini söylediler.

İhbar tazminatı  bizim güvencemiz
Paylaş

Vedat YALVAÇ
Özgür AKGÜL
İstanbul

60 ülkede 150’ye yakın fabrikası bulunan bebek bezi ve kadın pedi üreticisi Kimberly Clark’ın İstanbul Pendik işletmesinde çalışan 236 işçinin başlattığı grev, 11. gününü geride bıraktı. Toplusözleşmede ücret dengesizliğinin giderilmesinin yanı sıra ihbar tazminatının hesaplama süresinin artırılmasını isteyen işçiler, ihbar tazminatı maddesinin kendileri için iş güvencesi anlamına geldiğini söylediler.

7. kez yapılan sözleşme görüşmelerinde Tümka-İş Sendikası ile patron, 65 maddenin 63 maddesinde anlaşma sağladı. İçerisinde ücretlerin artırılarak aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret farkının giderilmesi ve ihbar tazminatının artırılması talepleri ise kabul edilmedi. Sendika ihbar tazminatının 1-3 yıllık işçiler için 18 hafta, 3-5 yıllık işçiler için 30 hafta, 5-7 yıllık işçiler için 40 hafta, 7-10 yıllık işçiler için 45 hafta, 10 yıl üzeri çalışan işiler için ise 52 hafta ihbar tazminatı isterken, patron en fazla 14 hafta önerdi. 5 yıl içinde 200’ün üzerinde kişinin keyfi olarak işten atıldığını anlatan işçiler, ihbar tazminatının düşük olmasının patronun işten atmalarda elini kolaylaştırdığını düşünüyor. Bu nedenle, bu maddeden geri adım atmıyor. İşçiler, sorunun grevsiz çözülmesi için pek çok eylem yapmış. Sakal bırakma, yemek yememe, vardiya çıkışlarında toplantı yapma... Bunlardan da sonuç alınamayınca greve çıkmaya karar vermişler.

EMEĞİN KARŞILIĞI OLMALI
Hijyenik kadın pedi üreten makinede operatörlük yapan Serdar Şatur, 15 yıldır bu fabrikada çalışıyor. “Patron bugün bizi kapının önüne koysa, ortada kalacağız” diyen Şatur, ihbar tazminatını güvence olarak görüyor.

14 yıldır çalışan Deniz Sefer, ev sahibi olmak için kredi çekmiş. En büyük kaygısı işten çıkarılmak. Çıkarılması halinde iş bulamayacağını düşünüyor. “Artık 30 yaş üstündeki kişiye başvurumu formu bile doldurtmuyorlar” diyen Sefer, verilen emeğin karşılığı olması gerektiğini söyledi.

ÜCRET MAKASI KÜÇÜLSÜN

İşçilerinin taleplerinden biri de aynı işi yapan 2 işçi arasındaki ücret farkının giderilmesi. Bölümler arasında 400-500 lira arasında fark olduğunu anlatan işçiler, düşük ücretlilere fazla zam yapılarak, makasın daraltılmasını istiyor.

6 yıldır Kimberly Clark’ta çalışan Selçuk Demirci işe başladığında, asgari ücret 630 liraymış. Şimdi ise asgari ücretin yüzde 10 fazlasına çalışıyor. “Bu ücretle İstanbul’da geçinmek zor” diyen Demir, fazla mesailerle geçinebildiğini anlattı. Cumartesi ve Pazar günleri zorunlu 4’er saat fazla mesai olduğunu söyleyen Demir, hafta içi de sık sık fazla mesaiye kalıyor.
İlknur Altıntaş 15, eşi Ersoy Altıntaş da 13 yıllık işçi. Her gün 2 yaşındaki oğullarıyla birlikte grev yerine geliyorlar. “İki kişi çalışmazsak çok zor” diyor Altıntaş çifti. Sevilay Vermiş de 17 yıllık işçi. İlk önce, greve çıkılmadan sorunun çözülebileceğini düşünen Sevilay Vermiş, “Ancak öyle olmadı” dedi.

‘İŞTEN ATMA YETER’

Fabrika yönetimine seslenen Tümka-İş Genel Başkanı Ergun Tavşanoğlu: “Yapılan görüşmelerde Kimberly Clark’ın bu paranın fazla olduğunu söylüyor. Biz de onlara diyoruz ki siz işçi çıkarmadığınız sürece bu ücreti ödemek zorunda değilsiniz. Biz bu parayı istemiyoruz. Tek istediğimiz kimseyi işten çıkarmayın.” 7-24 saat grev alanında olduğunu söyleyen Aslanoğlu, istedikleri zaman, istedikleri yerde görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

RAMAZAN PAKETİ GEÇ VERİLDİ

Daha önce her yıl, sözleşme gereği Ramazan ayında verilen erzak yardımını bu yıl geciktiren fabrika yönetimi, sendikanın hukuksal süreci başlatacağını söylemesi üzerine erzakları iletmiş. Temsilciler aracılığı ile dağıtılan yardımlar, bu yıl işçilere tek tek verilmek istenmiş. Paketleme operatörü olarak çalışan Erol Duman, şöyle devam etti: “Beni aradılar. Yardım çekinizi gelip evinizde size vermek istiyorum dediler.  Kabul etmedim. Daha önce firmada alıyorduk. Fabrika önünde temsilcilerimiz var getirin orada verin dedim.” İşçilerin tepkisi üzerine fabrika yöneticileri bu uygulamadan da vazgeçmiş.

ÖNCEKİ HABER

Bizim dışımızda karar alınmasına karşı mücadele etmeliyiz

SONRAKİ HABER

Gönül Çalışkan için adalet arayışı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...