06 Temmuz 2014 16:04

Türk-İş işçilere sırt çevirdi

Türk-İş yönetimi Yatağanlı enerji ve maden işçilerinin, özelleştirmeye karşı ortaya koyduğu mücadele takvimini kabul etmedi.

Türk-İş işçilere sırt çevirdi
Paylaş

Türk-İş yönetimi Yatağanlı enerji ve maden işçilerinin, özelleştirmeye karşı ortaya koyduğu mücadele takvimini kabul etmedi. Türk-İş yönetimi, “Önce kendi sendikanıza gidin” derken, Tes-İş ve T. Maden-İş merkezleri ise işçilerin önerilerini henüz gündemine dahi almadı. İşçiler şimdi, kendi inisiyatifleriyle neler yapabileceklerini tartışıyor.

Soma’da yapılan mitingin ardından da hükümetin özelleştirmeden vazgeçmemesi üzerine, T. Maden-İş ve Tes-İş Yatağan şubelerinin ortak belirledikleri eylem takvimi ile Türk-İş Genel Merkezine gidildi. Eylem takvimi içerisinde ilk hafta 1 gün, ikinci hafta 2 gün gibi her hafta kademeli olarak artan iş bırakma, ülke çapında genel grev ve Yatağan’da tüm konfederasyonların katıldığı büyük miting önerileri yer aldı.

Türk-İş yöneticileri ise, işçilerin önce kendi sendikalarının genel merkezlerine gitmelerini istedi. Yatağan’da “İşçilerin taleplerinin takipçisi olacağız” dendiği için Türk-İş’e geldiklerini söyleyen işçilerin taleplerine ilişkin iki sendika merkezinden ise henüz ses seda yok. Mücadelenin öne çıkardığı işçiler ise şimdiden ne yapacaklarını tartışıyor. Genel merkezlerin destek vermemesi halinde “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diyen işçiler, mücadeleye hazırlanıyor. (Yatağan/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP, Soma Komisyonu\'nda patronları korudu

SONRAKİ HABER

HPG’li Alican Erikmen’i binlerce kişi uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa