05 Temmuz 2014 16:29

'Başbakanı eleştirdi' diyerek Erkan Oğur konserini iptal ettirdiler

Sanatçı Erkan Oğur'un bu akşam 23.00'da Sakarya'da vereceği sahur konseri AKP'li belediye tarafından iptal edildi. Gerekçe Erkan Oğur adına açılmış sahte bir hesaptan yapılan MİT eleştirisi.

\'Başbakanı eleştirdi\' diyerek Erkan Oğur konserini iptal ettirdiler
Paylaş

Sanatçı Erkan Oğur'un bu akşam 23.00'da Sakarya'da vereceği sahur konseri AKP'li belediye tarafından iptal edildi. Gerekçe Erkan Oğur adına açılmış sahte bir hesaptan yapılan MİT eleştirisi. Sanatçı, Twitter'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın 'Bizim Troller' olarak tanımladığı 'AK Troll' hesapları tarafından adeta linç edilirken AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de iptali takdir etti.

Radikal'den Fundanur Öztürk'ün haberine göre Erkan Oğur aleyhindeki linç kampanyası, Ömer Adıyaman adlı bir Twitter kullanıcısının Erkan Oğur adına açılmış bir hesaptan yapılan MİT eleştirisine dikkat çekmesi ve böyle birinini AKP'li belediyelerde konser vermesinin engellenmesi gerektiğiyle başladı. Çok geçmeden Oğur'un konseri iptal edildi. Esat Ç. adlı hesaptan, “erkan konser iptal aslanım. evde kendi imkanlarınla çalarsın artık. bundan sonra akparti'li belediyelerde konser yok sana” paylaşımıyla konserin iptal edildiği duyuruldu.

Sakarya Belediyesi yetkilileri de Radikal'e yaptıkları açıklamada konserin iptal edildiğini doğruladı. Ancak gerekçe belirtilmedi. Erkan Oğur'un menajeri ise, sanatçıya ait bir Twitter hesabı bulunmadığını, konser iptaline belediyenin hangi gerekçeyle karar verdiğinin ise kendilerine bildirilmediğini söyledi.

Konserin neden iptal edildiğini sormak için belediye santralini arayanlara ise, 'hava şartları nedeniyle' yanıtı verilirken ilde havanın parçalı bulutlu ve sıcaklığın 28 derece olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise konser iptalini gerekçe göstermeden Twitter hesabından duyurdu.

Sakarya'ya doğru yola çıkan Erkan Oğur ise İstanbul 'a geri dönüş yolunda gerekli yasal başvuruları yapacağını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Başbakanımıza, milletin değerlerine hakaret eden sanatçıların Ak Partili belediyelerde etkinlik yapması mümkün değildir. Bu konuda belediye başkanlarımız kadar vatandaşlarımızın duyarlılığı da takdire şayandır. Son olarak twitleriyle hakarette bulunan Erkan Oğurun konseri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızca iptal edilmiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suları şirkete peşkeş çekilen köylüler eylemde

SONRAKİ HABER

Kobani\'de 15 YPG\'li hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...