04 Temmuz 2014 20:59

Polisten Mamaklılara: Biletsiz binerseniz polis gereğini yapar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mamak'ta yapılan eylemleri öne sürerek iptal ettiği otobüs seferlerine ilişkin mahallelilerin tepkileri büyüyor. Kızılay'daki Tuzluçayır otobüs durağında tepki gösteren vatandaşlara polis biber gazıyla saldırdı.

Polisten Mamaklılara: Biletsiz binerseniz polis gereğini yapar!
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mamak'ta yapılan eylemleri öne sürerek iptal ettiği otobüs seferlerine ilişkin mahallelilerin tepkileri büyüyor. Kızılay'daki Tuzluçayır otobüs durağında tepki gösteren vatandaşlara polis biber gazıyla saldırdı. Sivil bir polis vatandaşlara, "Her yeri yakıp yıkıyorsunuz. Biletsiz otobüslere biniyorsunuz. Size otobüs verilmeyince de yol kapatıyorsunuz. Tabii polis gereğini yapar" diye bağırdı.

Alevi nüfusun yoğun olarak yaşadığı Tuzluçayır'da yapılan eylemler bahane edilerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından kimi mahallelerin otobüs güzergahları değiştirilmiş, hatlar da iptal edilmişti. Akşam saatlerinde evlerine dönmek isteyen Mamaklılar yine Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan durakta uzun süre beklemelerine tepki gösterdi.

POLİS SALDIRDI 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Durakta bekleyenler gelmeyen otobüsü alkış ve ıslıklarla protesto etti. Tepkilere karşılık Ziya Gökalp Caddesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. "Ulaşımın engellendiği" gerekçesiyle biber gazı ve coplarla vatandaşlara saldıran polisler burada eyleme destek veren Halkevleri üyesi Can Kaya, Hardal Şahin, Dilara Doğanbaş, Deniz Çit, Umut Tektürk, Doruk Yıldırım ve soy ismi öğrenilemeyen Melike isimli 7 vatandaşı darp ederek gözaltına aldı.

POLİS MİSİN BELEDİYE MEMURU MU?

Vatandaşlar ile polis arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Sivil bir polis, eylem yapan mahallelilere, "Her yeri yakıp yıkıyorsunuz. Biletsiz otobüslere biniyorsunuz. Size otobüs verilmeyince de yol kapatıyorsunuz. Tabi polis gereğini yapar" dedi.

'SIKTIĞINIZ GAZ İÇİN DE PASO MU GÖSTERELİM?'

Bu sözlere tepki gösteren vatandaşlar, "Sen belediye memuru musun kimin bilet basıp basmayacağına karışıyorsunuz. Sıktığınız gaz için paso da gösterelim mi?" şeklinde karşılık verdi. Vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kişisel inadı nedeniyle halkın mağdur edildiğini, Tuzluçayır'ın muhalif kimliğinin cezalandırıldığını bundan biran önce vazgeçilmesini istedi. Eylemlerin otobüs seferlerinin eski haline getirilinceye kadar devam edeceği bildirildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi mücadeleye hazır

SONRAKİ HABER

Almanya, 4. kez üst üste yarı finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...