04 Temmuz 2014 13:26

Gece Planı

Josh, Dena ve akıl hocaları Harmon izlenen ekolojik politikaya tepkili olan üç radikal çevrecidir. Çevre duyarlılığını arttırmak adına akıl almaz bir plan yaparlar. Amaçları bir hidroelektrik santralini havaya uçurarak ekosistemi tehdit eden multi-milyarlık şirketlere bir mesaj vermektir. Eylemden sonra herkesin kendi yoluna gitmesi ve sessiz kalması konusunda anlaşırlar. Fakat yaşananlar onları tekrar bir araya getirecek ve hayatlarını kaosa sürükleyecektir.

Gece Planı
Paylaş

Kelly Reichardt’ın yönettiği ve Jesse Eisenberg, Dakota Fanning, Peter Sarsgaard ile Alia Shawkat’ın oynadığı Gece Planı (Night Moves), 04 Temmuz 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.
 

 

 

Josh, Dena ve Harmon Amerika’nın düzeninden hoşnut değiller. Josh, öfkeli ve insanlar artık düşünmeye başlasın istiyor. Üniversiteden terk Dena zengin bir ailenin kızı ama onun aklında bambaşka bir yol izlemek var. Eski denizci Harmon ise ormanda yalnız başına yaşıyor ve patlayıcılar konusunda uzman. Plan, birlikte bir barajı havaya uçurduktan sonra herkesin kendi yoluna gitmesi. Ama işler sarpa sarıyor ve bu gençler yaptıklarının beklenmeyen sonuçlarına katlanabilecek kadar profesyonel değiller. Film, heyecanı elden bırakmayan bir polisiye gibi ilerlese de, en kaçınılmaz politik ve ahlaki soruları, kolayca sevebildiğimiz ama uzaktan izlemeye davet edildiğimiz bu karakterler üzerinden soruyor. Reichardt’ın sineması soruları yine usulca soruyor ama hazır yanıtlara izin vermiyor. Kabul edelim: Her birimizin vicdanını, inandıklarını ve bütünlüklü hareket edebilme yetilerini sorguladığı bir dönemde yaşıyoruz ve kolayca ulaşabileceğimiz bir cevap yok.

ÖNCEKİ HABER

Takip

SONRAKİ HABER

Çaylaklar Çetesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...