04 Temmuz 2014 09:15

Yüz nakli olan Salih Üslün hayatını kaybetti

Antalya'da 10 ay önce tam yüz nakli olan ve iki hafta önce doku uyuşmazlığı nedeniyle yüzünün yüzde 60'lık bölümü alındıktan sonra yoğun bakımda tedavisi süren 55 yaşındaki Salih Üslün hayatını kaybetti.

Yüz nakli olan Salih Üslün hayatını kaybetti
Paylaş

Türkiye'nin altıncı yüz nakli yapılan Salih Üslün (55) hayatını kaybetti. Üslün’ün yüzü 16 Haziran’da dahili sorunları ve doku uyuşmazlığı nedeniyle geri alınmış ve o günden bu yana yoğun bakımda tutuluyordu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 23 Ağustos 2013'te Türkiye'nin altıncı yüz nakli yapılan Salih Üslün'ün geçtiğimiz 16 Haziran'da yüzünün geri alınmasının ardından kötü haber geldi. Uzun zamandır yoğun bakımda kontrol altında tutulan ve son günlerde durumu kötüleşen Salih Üslün, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Konuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan açıklama yapması bekleniyor.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu özel bir hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi iç organlarının yanı sıra yüz, kol ve bacaklarını da bağışlama kararı alması üzerine Turan'ın yüzü Salih Üslün'e 22 Ağustos'ta nakledilmişti.

Türkiye, 21 Ocak 2012'de tarihinde yapılan ilk nakil operasyonundan sonra şimdiye kadar 7 nakil operasyonu gerçekleştirildi. İlk olarak Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, bebekken evlerinde çıkan yangın nedeniyle yüzünü kaybeden 22 yaşındaki Uğur Acar'a yapılan yüz nakli ile başlayan operasyonlar devam ediyor. ilk nakil yapıldı. Başarılı bir ameliyat geçiren Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde kendisine sağlayan yeni işiyle hayatını sürdürüyor. Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinin de yaptığı operasyonlarda şimdiye kadar iki kişi hayatını kaybetti. İlk ölüm olayı Şubat 2012 tarihinde 27 yaşındaki Şevket Çavdar'a yapılan çift kol ve bacak nakli operasyonunda yaşandı. (HABER MERKEZİ)



ÖNCEKİ HABER

\'Silahları Bırakma Kurulu\' iddiası \'

SONRAKİ HABER

BDP, \'Bölgelerin Demokratik Partisi\' oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...