02 Temmuz 2014 19:44

Ankara'dan 2 Temmuz mesajı: 'AKP mezhepçiliği yaygınlaştırıyor'

Sivas katliamı 21. yıl dönümünde Ankara’da düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. “Sivas’ta Alevi, Hrant’la Ermeni, Ape Musa ile Kürdüz, halklarız biz kardeşiz” pankartının taşındığı yürüyüşte Sivas, Roboski, Gezi ve Soma katliamlarına tepki vardı.

Ankara\'dan 2 Temmuz mesajı: \'AKP mezhepçiliği yaygınlaştırıyor\'
Paylaş

Sivas katliamı 21. yıl dönümünde Ankara’da düzenlenen yürüyüşle lanetlendi.

“Sivas’ta Alevi, Hrant’la Ermeni, Ape Musa ile  Kürdüz, halklarız biz kardeşiz” pankartının taşındığı yürüyüşte Sivas, Roboski, Gezi ve Soma katliamlarına tepki vardı. Devletin bu katliamlardaki rolüne dikkat çekilen anma yürüyüşünde, sık sık “Tarihleri inkardır, tarihleri katliamdır” sloganı atıldı.

Toros Sokak’ta başlayan anma yürüyüşüne birçok siyasi parti, dernek, sendika ve meslek örgütü katıldı.

Sivas’ta ölenlerin resimlerinin taşındığı yürüyüşte, ayrıca Roboski, Gezi ve Soma katliamında hayatını kaybedenler de unutulmadı. Eylemde, katliamların sorumlusu olarak devlet gösterildi ve “Tarihleri inkar, tarihleri katliamdır” sloganı atıldı.

‘SURİYE’DE KAFA KESENLER, SİVAS’TA YAKANLAR’

Yürüyüşün ardından Kolej Meydanı'nda miting yapıldı.

Sivas’ta ve diğer katliamlarda hayatını kaybedenler için saygı duruşu gerçekleştirildi ve Sivas Madımak Oteli’nde ölenlerin tek tek isimleri okundu. 

Şair Mehmet Özer’in Sivas katliamında ölenlere atfen okuduğu şiirden sonra konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Önder Aydın, “Bugün Suriye’de kafa kesenler, 21 yıl önce  ‘Yak ulan yak’ diye yaptıkları katliamı unutmayacağız” dedi.

AKP öncülüğünde mezhep ayrımcılığının Ortadoğu’da yaygınlaştırıldığını belirten Aydın, “AKP’nin Suriye’de lojistik destek verdiği IŞİD gibi örgütler toplumsal barış ve güvenliğimizi tehdit ediyor” diye belirtti.

‘SOMA’NIN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜYOR MU?​’

Türkiye’nin hala Sivas katliamıyla yüzleşemediğine dikkat çeken Aydın, “Roboski, Gezi ve son olarak da Soma katliamının da sorumluları halen ortaya çıkarılmamıştır. Soma’da yüzlerce işçinin ölümüne ‘Bu işin fıtratında vardır’ denilerek  taşeronlaşma ve kapitalist sömürünün üstü örtülmeye çalışılmıyor mu?​” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

1946\'dan örnek verdi, \'Başbakan istifa etmeyecek\' dedi

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı\'ndan \'rehine\' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...