02 Temmuz 2014 17:30

İhsanoğlu, Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırşehir Merkez Bağbaşı Mezarlığında Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti.

İhsanoğlu, Ertaş’ın mezarını ziyaret etti
Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırşehir Merkez Bağbaşı Mezarlığında Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti. Ertaş’ın mezar taşı üzerinde bulunan ‘Sakın ol ha insanoğlu, incitme canı incitme’ sözünü tekrar tekrar okuyan İhsanoğlu, Neşet Ertaş’ın mezarının arkasında bulunan babası Muharrem Ertaş’ın da mezarını ziyaret ederek, çiçek koydu ve dua etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetecilerin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’a benzetmesi ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, “Ben diplomasi ve kültürel hizmetler ile yıllarca hizmet ettim. Ülkemize rahmetli büyük şairimiz Neşet Ertaş da sazı ile sözü ile değişleri ile hizmet etti. Hepimiz aynı hedefe hizmet ediyoruz. Hepimiz aynı topraktanız. Bu benzetme beni mutlu etmiştir. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. İhsanoğlu, buradaki ziyaretlerinin ardından Ahi Evran Camii ve Türbesi’ni ziyaret etti.
Sonra Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine geçti. İhsanoğlu, Hacıbektaş’ın Havuç köyünde törenle karşılandı.

Burada konuşan İhsanoğlu, “Türkiye’de demokrasi mücadelesi yeniden başlıyor. Bir dizayn meselesi değil, bir siyasi kadronun Türkiye’yi istediği gibi onlarca yıllar dizayn etmesi değil, bu artık halkın yeniden ‘Yeter söz milletin’ kavgasıdır. Bu kavga, medeni bir mücadele şeklinde devam edecektir” dedi. İhsanoğlu Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni de ziyaret etti.

DYP DESTEĞİNİ ÇEKTİ

DYP, daha önce açıklanan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ya destek için ortak deklarasyon imzalayacağı açıklaması sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine desteğini çekti. DYP genel merkezinden yapılan açıklamada, destek kararının, DP’nin kendilerinin çağrılmasından rahatsız olması üzerine geri çekildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İşçiler: Madenler bize devredilsin

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın adaylığı yasal ancak meşru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...