27 Haziran 2014 17:17

Kalekola değil istihdama yatırım yapılsın

Van’da 13 Haziran tarihinden beri direnişte olan depremzede İŞKUR işçileriyle dayanışma konseri yapıldı. Denge Meyman grubu, direniş alanı olan Feqiye Teyran Parkı’nda işçiler için konser verdi. Konsere direnişteki depremzede işçilerin yanı sıra Emek Partisi Van İl Örgütü, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve çok sayıda kişi katıldı

Kalekola değil  istihdama yatırım yapılsın
Paylaş

Van’da 13 Haziran tarihinden beri direnişte olan depremzede İŞKUR işçileriyle dayanışma konseri yapıldı. Denge Meyman grubu, direniş alanı olan Feqiye Teyran  Parkı’nda işçiler için konser verdi. Konsere direnişteki depremzede işçilerin yanı sıra Emek Partisi Van İl Örgütü, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve çok sayıda kişi katıldı. Dengê Meyman ile beraberK oma Gulê Xêrzan Solisti Çiya da ezgileriyle işçilere destek oldu. Konserde çekilen halaylarla birlikte, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “İş aş barış”  sloganları atıldı.

Konserden sonra görüştüğümüz HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, işçilerin sorunlarının Kürt sorununun bir parçası olduğunu belirti. AKP iktidarının bölgede yaptığı kalekolları hatırlatan Yıldırım, AKP’nin kalekollara ayırdığı bütçeyi işçilerin istihdamında kullanmasını istedi. AKP iktidarının işçiler üzerindeki baskısını artırdığını belirten Yıldırım, hükümetin kendisinden olmayan işçileri işsiz bırakarak cezalandırdığını söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da ev baskınları

SONRAKİ HABER

Sarısülük ailesinin evinde şüpheli hırsızlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...