26 Haziran 2014 19:25

İŞKUR işçileri: Bu daha başlangıç

Van depreminin ardından işe alınan ve 13 Haziran’da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 işçinin direnişi sürüyor. İşçiler dün yaptıkları yürüyüşle kalıcı iş, insanca yaşabilecek ücret taleplerini yineledi.

İŞKUR işçileri: Bu daha başlangıç
Paylaş

Van depreminin ardından işe alınan ve 13 Haziran’da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 işçinin direnişi sürüyor. İşçiler dün yaptıkları yürüyüşle kalıcı iş, insanca yaşabilecek ücret taleplerini yineledi.

Feqiye Teyran Parkı’nda toplanan yüzlerce işçi ve aileleri buradan eski Araştırma Hastanesine yürümek istedi. Polisin şehir merkezine yürümelerine izin vermemesi üzerine işçiler, en önde çocukları, ellerinde ekmek, tencere ve tabaklarla yolu trafiğe kapatarak 2 Nisan kavşağına daha sonra da Cumhuriyet Caddesi’ne yürüdü. Burada oturma eylemi yapan işçiler adında basın açıklaması yapan İsmail Tatlı, İŞKUR bünyesinde çalışan depremzede işçiler olarak kalıcı istihdam istediklerini söyledi. Van’daki sendika, meslek odası ve derneklere bir güç birliği oluşturarak sokağa çıkma çağrısı yapan Tatlı, işçilerin kazanılmış haklarının gasbedilmesine sessiz kalmayacağını dile getirdi. “Toplumun tüm kesimleri gibi işçi sınıfı da mücadele ederek kazanılabileceğini, birilerinin saltanatının durdurabileceğini yaşayarak öğreniyor” dedi.

HAZİRAN DİRENİŞİNİN ARKASINDA KOMPLO ARAYANLAR...

Gezi direnişini hatırlatan Tatlı, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganının içi boş bir meydan okuma olduğunu zannedenler haziran direnişini de bir toplumun uyanışı olarak görmeyip, içinde komplo aradı. Yanıldılar çünkü iktidar sarhoşluğunun kibriyle kendilerini dev aynasında görmekten vazgeçmiyorlar” şeklinde konuştu. Birilerinin kendilerine uygun gördüğü kadere teslim olmayacaklarını ve geleceklerinin yağmalanmasına göz yummayacaklarını söyleyen Tatlı, AKP iktidarı tarafından 2014-2016 yılları için hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisini kabul etmediklerini, bu strateji ile işçiyi işçiye kırdırıp, daha ucuza, köle gibi çalıştırmanın hedeflendiğini bildiklerini söyledi.  

MAKARNA, KÖMÜR DEĞİL İŞ İSTİYORUZ

Tatlı’dan sonra söz alan işçi çocuklarından 12 yaşındaki Zeynep Sayın da Başbakan’a yazdığı mektubu okudu. Sayın, Başbakandan makarna, kömür, çamaşır makinesi değil, babasının işe dönmesini istediğini söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konutta balon şişiyor

SONRAKİ HABER

‘Çocuklar babalarına yapılanları unutmadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...