25 Haziran 2014 06:00

İŞKUR işçilerinin eylemi sürüyor

Van’da 13 Haziran’da işten atılan 7 bin 286 depremzede İŞKUR işçisinin mücadelesi devam ediyor. Feqiye Teyran Parkı’nda oturma eylemi yapan işçiler, “Kalıcı bir iş ve insanca yaşayabileceğimiz ücret” istiyor.

İŞKUR işçilerinin eylemi sürüyor
Paylaş

Umut YEĞİN
Van

Van’da 13 Haziran’da işten atılan 7 bin 286 depremzede İŞKUR işçisinin mücadelesi devam ediyor. Feqiye Teyran Parkı’nda oturma eylemi yapan işçiler, “Kalıcı bir iş ve insanca yaşayabileceğimiz ücret” istiyor.

İşçilere halkın desteği ise gün geçtikçe artıyor. Parkta her akşam bir araya gelen işçiler adına açıklama yapan Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, eylemlerinin süreceğini söyledi.

MİLLETVEKİLLERİ ÇÖZÜM BULAMIYORSA İSTİFA ETSİNLER

Van’da işsizliğin yüzde 80’lere ulaştığını ve en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altın, “Devlet, hükümet, bakanlar, başbakan insanlara dilenci muamelesi yapıyor. Gıda yardımı, kömür yardımı gibi şeylerle dilenci yetiştiriliyor adeta. Aramızda yaşlı arkadaşlarımız var, engelliler var, başka bir işte çalışabilme imkanı olmayan kadınlar var. Bunların hiçbir geliri yok. Kadınların büyük çoğunluğu tek başına evini geçindiriyor. Ya bu işsizlik sorunu ile ilgilensinler ya da istifa edip geri gelsinler” dedi. Devletin yurttaşlarına iş bulmakla yükümlü olduğuna dikkat çeken Altın, şöyle devam etti: “Devlet ilk günden bu güne kadar hem bizlere karşı hem taşeron işçilerine karşı hep yanıltıcı ifadeler kullanıyor. Taşerona müjde diyorlar. Sesimizi kesiyorlar böylece. Ama bu direnci kırmakta emekçilerin, işçilerin sağduyusuna kalmış. Eğer büyüme diyorlarsa ve bu büyüme bizlerin sırtındaysa, eğer emekçiler bu ülkenin lokomotifi durumundaysa hakkımızı arayacağız. Asla vazgeçmeyeceğiz.”
 
‘O KOLTUKLARI BOŞUNA İŞGAL EDİYORLAR’

Geçtiğimiz günlerde bir yerel televizyon kanalına canlı bağlanan AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin sözlerine dikkat çeken Altın, “AKP’li vekil işe geri almak istediklerini ancak İŞKUR Genel Müdürünün karşı çıktığını söylüyor. İŞKUR Genel Müdürü mü seni temsil ediyor? Sen mi onu temsil ediyorsun? Hakikaten çok üzüldüm. Boşuna o koltukları işgal ediyorlar. Biz bu yıl içerisinde 12 kez kendilerini ziyaret ettik. Bu sorun büyük bir sorun 75 bin insanı ilgilendiren bir sorun. Bu bir vekilin ayıbıdır. Böyle olacaksa bir daha Meclise gitmesinler. Onların yerine gidecek emekçi insanlar vardır” diye konuştu.
 
DUBLE YOLDAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADILAR

Eylemin ilk üç gününde destek amacıyla Van halkından 23 bin imza topladıklarını söyleyen İsmail Tatlı, tüm Van halkını, işçileri, işsizleri, emekçileri eylemlerine destek vermeye çağırdı. “Ekonominin büyüdüğünü söylüyorlar. Üçüncü havalimanı, üçüncü köprüler yapılıyor. Peki siz doğuya ne yapıyorsunuz. Herhangi bir yatırımınız var mı?​” diye soran Tatlı, hükümetin duble yoldan başka bir şey yapmadığını söyledi.

Parkta toplanan işçilere seslenen Ethem Altın, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in İŞKUR işçilerine ilişkin verdiği soru önergesini okuyarak, işçiler adına kendisine teşekkür ettiğini söyledi. HDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Kemal Aktaş’ın da kendilerine ilişkin soru önergeleri verdiğini belirten Altın, “Bunlar diğer vekillere de örnek olsun” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Kimse almasun Karadeniz’i

SONRAKİ HABER

İzni onaylanan hekime bile nöbet yazdılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...