24 Haziran 2014 07:57

Cezaevinde tecavüzde personel kusursuzmuş

Maltepe Çocuk Cezaevindeki tecavüz olayıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Personel hakkında ceza verilmesine yer yoktur' dedi.

Cezaevinde tecavüzde personel kusursuzmuş
Paylaş

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak kalan 17 yaşındaki F.G, 2011 yılında diğer koğuşlarda kalan V.Y. ve R.Ö’nün tecavüzüne uğradı. CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konuyu Meclise taşıdı. Ağbaba’nın dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine 6 ay sonra şimdiki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cevap verdi. Bakan Bozdağ, Ağbaba’nın “Ceza ve infaz kurumlarındaki yöneticiler, hürriyetlerinden yoksun bir şekilde cezaevlerinde tutulan mahpusların, barınma, sağlık ve güvenlik gibi ihtiyaçlarından doğrudan sorumlu değil midir? Bu konuda Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yöneticileri hakkında idari soruşturma açılmış mıdır?​” sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Soru önergesine konu olan olayla ilgili olarak kurum personeli hakkında idari soruşturma yapıldığı, ancak kurum disiplin amirliğinin kararıyla, personel hakkında ‘Ceza verilmesine yer olmadığına’ karar verildiği bildirilmiştir”
Bakan’ın cevabını değerlendiren Ağbaba “Hürriyetlerinden yoksun bir şekilde cezaevlerinde tutulan mahpusların, barınma, sağlık ve güvenlik gibi ihtiyaçlarından doğrudan sorumlu bulunan cezaevi idaresi bu olayda doğrudan sorumlu ve kusurludur. Bu tip suçların cezaevinde meydana gelmesini önleyecek olan cezaevi yönetiminin kendisidir. Bakanlık dört duvar arasında cezalarını çekmekte olan bireylerin güvenliğini koruyamayacaksa, bu bireyleri kim, nasıl koruyacak” dedi.

‘BUTONA BASSAYDI’ DENMİŞTİ
MALTEPE’deki çocuk ceza infaz kurumunda yaşanan tecavüz olayıyla ilgili Adalet Bakanlığı o dönem “Davacı acil çağrı butonuna basmadı, bağırmadı” savunmasını yapmıştı. O dönem o cezaevinde infaz koruma memurluğu yapan A.A’dan da ilginç itiraflar gelmişti. A.A, “Koğuşlardaki acil butonları çalışmamaktadır. Duvar ve kapılar çok kalın. Seslerini duyurmaları imkansız” demişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Temmuz zammı Haziran’da eridi!

SONRAKİ HABER

Bu yaşam parayla satın alınmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa